Home / Sport / Trei atleți mureșeni la Balcaniada Masters
dav

Trei atleți mureșeni la Balcaniada Masters

Distribuie

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 19-22 septembrie, pe arena bucureșteană „Iolanda Balaș Soter”, se va disputa Campionatul Balcanic Masters la atletism, competiție rezervată veteranilor.

Stadionul „Iolanda Balaș Soter” va fi luat cu asalt de mai bine de 1000 de atleți (la toate categoriile de vârstă) din Balcani, sportivi calificați la aceste întreceri în urma rezultatelor obținute la Campionatul Național. Cel mai important meeting internațional din ultimii 30 de ani al etleților veterani se anunță un show sportiv de zile mari.

La startul întrecerilor se vor afla nume de primă mărime ale atletismului tricolor de altă dată, care își continuă neștirbită pasiunea pentru sportul „rege” în contextul olimpic, ca Mihaela Loghin (vicecampioană olimpică la aruncarea greutății în 1984), Rodica Mateescu Tudor (medaliată cu argint la triplusalt, la Mondialele în aer liber din 1997, deținătoarea recordului național a probei, cu 15,16 m), sau Bogdan Tudor (participant la JO, CM și CE, locul 5 la săritura în lungime la Mondialele în aer liber de la Tokyo din 1991, de asemenea recordman național al probei, cu 8,37 m). Acestor nume sonore li se adaugă alți lideri mondiali Masters, ca Adrian Neagu, Florentina Marin, Silviu Nisu sau Elena Pagu.

Printre aceste nume „grele” în atletismul românesc se află și trei atleți mureșeni.

Cei trei mureșeni

„Decanul” de vârstă, dacă este potrivit acest termen când vorbim despre o competiție a veteranilor, este târgumureșeanul Fülöp Ioan Csaba. Acesta a obținut la Naționalele din luna trecută tricoul de campion național la categoria veteranilor de peste 70 de ani în proba de aruncare a ciocanului și a mai urcat de două ori pe podium, obținând locul al III-lea și medaliile de bronz la aruncarea greutății și a discului. El va concura și la Balcaniadă la toate cele trei probe. Tot cu trei medalii, toate de argint, s-a calificat și Barabási Rozália, la categoria atletelor de peste 45 de ani, la probele de 80 metri graduri, 100 și 200 metri plat, urmând și ea să ia startul în cele trei probe.

Al treilea mureșean calificat este ludușeanul Alexandru Cîrpaci Szanto, la categoria atleților peste 65 de ani. El a cucerit la Naționale două medalii de argint, în probele de 5000 și 10000 metri, dar la Balcaniadă se va disputa doar prima din cele două probe de fond. Acesta din urmă a cizelat tinere talente, atât la atletism, cât și la tenis de masă, discipline pe care el le mai practică și în prezent (foto 2), în ciuda vârstei înaintate, fiind prezent la majoritatea întrecerilor veteranilor la cele două ramuri sportive.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.