Home / Business / UMFST „George Emil Palade”, întâlnire de lucru la fabrica Bosch din Blaj

UMFST „George Emil Palade”, întâlnire de lucru la fabrica Bosch din Blaj

Distribuie

O delegație a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, condusă de prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității, a avut miercuri, 11 septembrie, o întâlnire de lucru cu echipa de management a fabricii BOSCH din Blaj, condusă de Dirk Arnold, vicepreședinte al grupului BOSCH și director tehnic al fabricii din Blaj.

Conform informațiilor furnizate de blogul UMFST, discuțiile au avut ca temă punerea în practică a unor proiecte și obiective comune identificate și dezvoltate în cadrul întâlnirilor anterioare. Astfel, ca element de noutate, începând cu al doilea semestru al anului universitar 2019-2020, studenții Facultății de Inginerie vor putea participa la BOSCH ACADEMY, un pachet de seminarii/laboratoare susținute de experți din cadrul BOSCH, acestea fiind cuprinse în cadrul disciplinelor opționale și având alocate credite transferabile. Un element important de menționat este că la finalizarea acestor cursuri studenții vor susține un examen pentru dobândirea Certificatului BOSCH.

De asemenea, au fost discutate și aspecte legate de infrastructura didactică, amenajarea de spații de studiu și de relaxare pentru studenți.  În acest context și în ideea asigurării unui spațiu adecvat în care să se desfășoare seminariile BOSCH ACADEMY, compania BOSCH va investi în amenajarea și dotarea corespunzătoare a unui laborator de specialitate cu tema ”Lean Six Sigma”.

Atragerea companiilor pentru a investi în vederea creșterii nivelului dotărilor și implicit a pregătirii studenților este un obiectiv important pentru Universitatea noastră, până în prezent existând în lucru, în diferite faze de implementare, trei astfel de proiecte, respectiv Laboratorul BOSCH, Laboratorul Hirschmann și Laboratorul Azomureș.

Întrucât problematica fidelizării resursei umane implică provocări complexe pentru companii, care trebuie să găsească mijloace și metode de a face ca mediul de lucru să fie cât mai plăcut, confortabil și „asezonat” cu timp și spațiu de relaxare, pornind de la conceptul BOSCH IWC – Inspiring Working Conditions, în cadrul spațiului viitorului BISTRO ACADEMICA al Universității (str. Nicolae Iorga, nr. 1), companiile cu care Universitatea are parteneriate solide, concretizate în investiții în infrastructură didactică, de cercetare sau alte proiecte comune, vor putea să personalizeze/amenajeze anumite componente de construcție și/sau mobilier din acesta.

Toate aceste elemente se înscriu în motto-ul adoptat de Universitate, respectiv ”University to Business – U2B”, ca mod de subliniere a deschiderii pe care Universitatea o are către mediul economic, companiile care doresc să relaționeze cu Universitatea fiind invitate să se înscrie pe platforma https://u2b.umfst.ro, secțiunea „Înregistrare companii”.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO – David Mathe de la Școala Gimnazială „Dacia”, medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Matematică. „Un copil extraordinar din toate punctele de vedere”

Distribuie David Mathe, elev în clasa a VIII-a C la Școala Gimnazială „Dacia” din municipiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.