„10 pentru siguranţă!”. Siguranța copiilor pe internet Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

„10 pentru siguranţă!”. Siguranța copiilor pe internet

Campania „10 pentru siguranţă!”  vă solicită pentru zilele următoare să acordaţi 10 minute siguranţei copiilor în mediul online.

Utilizarea internetului de către copii trebuie să fie limitată şi sub supravegherea părinţilor, pentru a nu se expune riscurilor reale din lumea virtuală! Gândiţi-vă câte pot vedea, deseori din întâmplare şi cât de mult îi poate afecta…gândiţi-vă şi explicaţi-le cât de uşor pot conversa cu oameni rău intenţionaţi, care pretind că sunt altcineva…şi multe, multe altele. Informaţi-vă şi protejaţi-vă copiii!

Dragi copii, şi în lumea virtuală, ca şi în cea reală, sunt oameni buni şi oameni cu intenţii rele, ascunse. Online e mai uşor pentru ei să se prefacă, pentru că pot spune că sunt altcineva, pot alege o fotografie de profil a unui copil şi pot spune despre ei orice, pentru că nu vedem persoanele cu care conversăm! De aceea, e şi mai important să fiţi atenţi!

Pentru a evita neplăcerile şi a vă proteja, nu postaţi date personale: adresa, număr de telefon, informaţii despre voi sau familie! Atenţie la fotografii: cine le vede? Cine le poate salva/modifica?

Nu uitaţi: în spatele unui profil prietenos, pot fi persoane periculoase! Nu acceptaţi cereri de la necunoscuţi!

Nu acceptaţi să vă întâlniţi cu persoane pe care le-aţi cunoscut pe internet, nu ştii niciodată sigur cine sunt! Dacă totuşi vreţi să faceţi asta, întrebaţi părinţii, mergeţi însoţiţi!

Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Aducem în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE