Mureșenii, eliminați în probele de simplu Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

Mureșenii, eliminați în probele de simplu

În a doua zi a turneului de tenis ITF Tennis Tour care se dispută pe terenurile bazei Forza din Târgu Mureș s-au jucat partidele de simplu din primul tur. Din păcate pentru mureșeni, toți cei trei prezenți pe tabolul de 32, doi cu wild card, au părăsit competiția. Primul care a evoluat a fost Șerban Mucenic. Adversarul său, Nini Gabriel Dică a trecut în turul secund după ce a disputat doar primul set, câștigat la 0, urmat de abandonul lui Mucenic.

Cel mai bine clasat jucător mureșean, aflat în primii 1000 în clasamentul ATP, George Botezan (foto 1) l-a întâlnit pe austriacul Jonas Trinker. Jocul dintre cei doi a fost deosebit de echilibrat. Austriacul s-a impus în trei seturi: 7-5, 4-6, 6-4, dar soarta partidei a stat în cumpănă până la final. Mureșeanul a avut serviciul la scorul de 5-3 în primul set, dar a cedat următoarele patru game-uri, două pe propriul serviciu. El a început setul secund cu break și a avut de această dată 5-2, austriacul urmând la serviciu. Din nou aflat la 5-3 pe propriul serviciu, George a cedat din nou, dar a încheiat setul pe serviciul adversarului. Setul decisiv a fost dominat de jucătorul austriac, dar mureșeanul a ținut aproape, având un singur break de recuperat. În același game 9 al setului, tot la 5-3, dar de această dată în favoarea adversarului, George Botezan și-a valorificat serviciul, în urma unui game maraton, cum au fost multe pe parcursul întâlnirii, dar l-a cedat pe următorul și partida, părăsind competiția.

Ultimul dintre mureșeni care a evoluat la simplu a fost Doru Borșan junior (foto 2). Acest joc trebuia să se dispute pe același teren unde evoluase și George Botezan, dar din cauza prelungirii partidelor programate pe acest teren a fost mutat pe altul. Adversarul lui Doru Borșan era unul dintre cei doi pe care îi învinsese alături de sârbul Marko Tepavac în primul tur al probei de dublu, Vlad Dancu. Acesta era cotat drept favorit 8 al turneului și și-a onorat acest statut. Mureșeanul a ținut pasul până la jumătatea primului set, cedat cu 3-6, dar l-a pierdut pe al doilea mult mai clar, 1-6.

 

Puține speranțe și la dublu

De remarcat, principalii favoriți ai acestui turneu au părăsit competiția din primul tur. Câștigătorul turneului din luna august, sârbul Marko Tepavac a abandonat din probleme medicale, iar înlocuitorul său, Eduard Vlăsceanu s-a calificat în turul secund după un joc spectaculos cu germanul Marlon Vankan: 6-3, 3-6, 6-1. Dacă principalul favorit a părăsit întrecerea fără joc, al doilea favorit, rusul Kirili Kivattsev (20 ani, locurile 590 ATP și 272 ITF) a fost învins de către Nicholas David Ionel, jucător de nici 17 ani, o mare speranță în tenisului românesc, scor 6-4, 7-6 (5).

Pentru ziua de joi au rămas în competiție doi mureșeni, dar în „sferturile” la dublu. Doru Borșan junior urma să aștepte decizia sârbului de a continua la dublu, urmând să întâlnească perechea românilor Ștefan Paloși/Dan Tomescu. Al doilea mureșean înscris în proba de dublu, Cristian Ștefan Moldovan, făcând pereche cu Călin Manda, urma să întâlnească perechea ruso-ucraineană Mikhail Korovin/Oleksii Krutykh, principalii favoriți ai probei.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE