Share

Home / Administratie / S-a stabilit contribuția bănească a membrilor Asociației SALVITA – SMURD

S-a stabilit contribuția bănească a membrilor Asociației SALVITA – SMURD

Asociația SALVITA – SMURD cu sediul în orașul Luduș s-a constituit la data de 10 august 2015 având ca membri asociați mai multe comune situate în apropierea orașului Luduș. Atunci, Actul constitutiv al Asociației a fost semnat de șase primari, ulterior la Asociație aderând și alte comune.

Anca Năsăudean, secretarul Consiliului Director, spune că „scopul Asociației este desfășurarea unor activități în interesul unor colectivități, prin crearea unei componente integrate, specializată în acordarea primului ajutor de urgență, resuscitarea și descarcerarea victimelor accidentelor de orice natură, operațiunilor de salvare, precum și transportul victimelor la prima unitate medicală cu componentă adecvată situației sau la punctul de întâlnire cu alte echipaje competente”.

Din anul 2015 și până acum s-a amenajat un sediu modern pentru activitatea personalului care este la datorie zi și noapte.

Consiliul Director, în ședință

Președintele Consiliului Director al Asociației SALVITA – SMURD, Cristian Moldovan, care este și reprezentantul orașului Luduș, a convocat într-o ședință desfășurată la sediu pe toți membri: Ilie Șuta, primarul comunei Cuci – vicepreședinte, Ionela-Anca Năsăudean – secretar, Halmagyi Zoltan, primarul comunei Ațintiș, Mihaly Ferencz-Attila, primarul comunei Bichiș, Emil-Florin Mocan, primarul comunei Chețani, Varro Levente, primarul comunei Papiu-Ilarian, Barta Laszlo, primarul comunei Bogata și Alexandru Măgheran, primarul comunei Sânger – membri.

După îndeplinirea condițiilor de cvorum prevăzute în Statut și dezbaterea primului punct de pe ordinea de zi, reprezentanții comunelor care fac parte din Asociația SALVITA – SMURD au aprobat stabilirea contribuției membrilor Asociației la 0,5 lei/ locuitor/ lună. S-a stabilit ca noua contribuție să fie achitată începând cu trimestrul III din acest an.

Conform datelor puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică (INS), orașul Luduș avea la 1 ianuarie 2019 un număr de 17.483 de locuitori și prin Decizia Consiliului Director nr. 28/iulie 2019 s-a fixat o contribuție de 52.449 lei care se va vira până la data de 30 noiembrie 2019. Celelalte unități administrativ-teritoriale vor vira sumele în funcție de numărul de locuitori consemnat de INS.

Ioan A. BORGOVAN

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Atenție la Tren”, în Mureș

Polițiștii mureșeni derulează, începând cu data de 17 octombrie, o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere …

Share
Share