Theodora Benedek, pretendentă PNL la Primăria Târgu-Mureș: ”Proiectul meu va fi proiectul echipei liberale și al târgumureșenilor” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3465 Vizualizări

Theodora Benedek, pretendentă PNL la Primăria Târgu-Mureș: ”Proiectul meu va fi proiectul echipei liberale și al târgumureșenilor”

Trei liberali s-au înscris în competiția internă pentru desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș la alegerile locale din anul 2020: Theodora Benedek – medic primar cardiologie și interne și consilier local, Ervin Molnar – inginer, președinte al PNL Târgu-Mureș și consilier județean și Cosmin Pop – antreprenor.

Cele trei candidaturi vor fi analizate de conducerea națională a Partidului Național Liberal, care va realiza și un sondaj de opinie în urma căruia persoana cu potențialul cel mai ridicat va fi desemnată să candideze din partea PNL la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș.

”PNL caută un element catalizator”

Înainte de a dezvălui motivele depunerii candidaturii la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș, prof. dr. habil. Theodora Benedek a subliniat că în opinia sa ”competiția” văzută din exteriorul partidului de opinia publică este de fapt o ”evaluare a membrilor” din echipa PNL Târgu-Mureș realizată cu scopul elaborării în comun a unui proiect care să întrunească cele mai multe voturi la alegerile din 2020.

”Partidul Național Liberal trebuie să câștige alegerile locale, pentru a oferi Târgu-Mureșului gura de oxigen care îi lipsește de ani buni. Și cred cu tărie că acest lucru poate fi realizat de o administrație liberală, care s-a dovedit a fi un model de succes în orașele mari ale Transilvaniei. Tocmai de aceea, Partidul Național Liberal a demarat o acțiune de evaluare a șanselor potențialilor candidați, pentru a putea lansa în competiția electorală de anul viitor persoana cea mai reprezentativă și cu șansele cele mai mari de succes în alegerile locale. PNL caută un element catalizator, care să poată capacita energiile existente ale Târgu-Mureșului, aflate acum într-o fază latentă, dar care, odată cu identificarea unui proiect realist și bine conturat vor apărea în spațiul public. Eu nu i-aș spune neapărat acestei perioade o competiție între membrii PNL pentru că noi suntem o echipă. Este, de fapt, o evaluare a șanselor pe care le au membrii echipei, urmând să construim împreună un proiect pentru reușita în alegerile locale”, a declarat prof. dr. habil. Theodora Benedek.

Experiență de 11 ani ca expert la Comisia Europeană

Nume cunoscut și respectat în domeniul cardiologiei intervenționale din lume şi expert în cercetare al Comisiei Europene, programul Horizon 2020, prof. dr. habil. Theodora Benedek a mărturisit că experiența de 11 ani ca expert la Comisia Europeană reprezintă o garanție de profesionalism și competență, calități care pot fi exploatate în sprijinul comunității locale din Târgu-Mureș.

”În ceea ce mă privește, mi-am depus candidatura pentru a întoarce comunității din Târgu-Mureș o parte din ceea ce am primit aici în anii de studiu și formare profesională și pentru că sunt convinsă că experiența pe care am acumulat-o în cei 11 ani de când lucrez ca expert la Comisia Europeană conferă garanția expertizei, la prima sursă, a accesării de proiecte europene pentru dezvoltarea orașului. Îmi doresc să aduc în administrația locală echilibrul și profesionalismul pe care le-am dobândit în acești 11 ani la Comisia Europeană și să folosesc această experiență în sprijinul comunității locale”, a precizat șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș

”Proiectul echipei liberale și al târgumureșenilor”

Consecventă ideii de echipă, prof. dr. habil. Theodora Benedek a mărturisit că proiectul său este/va fi de fapt proiectul echipei PNL Târgu-Mureș și al târgumureșenilor.

”Eu mă voi adresa târgumureșenilor și membrilor PNL, cărora le voi expune viziunea mea pentru Târgu-Mureș și sunt convinsă că membrii conducerii naționale a PNL vor face o evaluare corectă a campaniei interne, care să aibă la bază proiecția reală a percepției pe care o au târgumureșenii despre viitorul lor. Proiectul meu pentru Târgu-Mureș va fi, de fapt, proiectul echipei liberale și al târgumureșenilor. Voi propune un exercițiu public de participare publică, în care îi voi întreba pe oameni cum văd Târgu-Mureșul lor”, a menționat prof. dr. habil. Theodora Benedek, care deține și funcția de președinte al Comisiei de Cercetare a Senatului UMFST Târgu-Mureș, precum și cea de coordonator al Centrului de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă din cadrul Centrului Medical Cardio Med Târgu-Mureș.

Set de principii, lansat în dezbatere publică

Totodată, prof. dr. habil. Theodora Benedek a lansat în dezbatere publică, prin intermediul cotidianului Zi de Zi, un set de principii care conține următoarele puncte:

  1. Voi propune un proiect de transparentizare totală a administrației publice și de implicare a cetățenilor, prin proiecte, în deciziile Primăriei și Consiliului Local.
  2. Implementarea cu adevărat a conceptului smart city, care va facilita accesul cetățenilor la serviciile publice.
  3. Relansarea mediului economic, prin facilități acordate investitorilor și antreprenorilor tineri.
  4. Accesarea de proiecte europene pentru un trafic rutier fluid, transport public civilizat și parcări.
  5. Construcția primului Spital Municipal, cu potențial de transformare în Spital Regional.
  6. Exploatarea caracterului multicultural al orașului, pentru dezvoltarea potențialului său turistic.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE