Barabási Rozália, triplă medaliată la Balcaniadă Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

Barabási Rozália, triplă medaliată la Balcaniadă

Întrecerile atletice ale veteranilor din Balcani a fost o reușită și pentru cei trei atleți mureșeni participanți. Arena bucureșteană „Iolanda Balaș Soter” a fost luată cu asalt de peste 1000 de atleți (la toate categoriile de vârstă) participanți la Campionatul Balcanic Masters la atletism. Competiția a fost rezervată veteranilor, sportivi calificați la aceste întreceri în urma rezultatelor obținute la Campionatul Național. Cel mai important meeting internațional din ultimii 30 de ani al atleților veterani a fost conform așteptărilor un show sportiv de zile mari.

„Participarea la un asemenea eveniment este ceva cu totul deosebit. Merită și își primesc tot respectul cei participanți, îndeosebi cei de la categoriile de vârstă mai înaintate. La aceste întreceri se leagă sau se mențin relații de prietenie, indiferent din ce colțuri ale oricărei țări vin participanții. Atletismul a fost și este o disciplină dominată de fair play, iar aceste întreceri subliniază o dată în plus acest lucru. Ne bucurăm de fiecare dată când ne întâlnim, ne bucurăm de reușitele fiecăruia. Prezența tuturor participanților a fost deja un câștig personal pentru fiecare”, ne-a spus târgumureșeanca Barabási Rozália. Ea a fost una dintre cei trei mureșeni prezenți la startul întrecerilor, dar și una dintre principalele performere ale atleților veterani din România. Barabási Rozália a fost triplă medaliată la această ediție. La categoria de vârstă, F45+, deși în proba ei preferată, cea de 100 metri plat a reușit să urce pe treapta a treia a podiumului balcanic, obținând medalia de bronz, rezultatele mai valoroase le-a reușit în probele de 80 m. garduri, unde a devenit campioană balcanică, iar cu ștafeta de la 4×100 m a României a devenit vicecampioană, obținând astfel și o medalie de argint. În a treia probă individuală la care a luat startul, cea de 200 m plat a încheiat pe locul 5.

Aproape de podium și la categoriile „mari”

Deși în întrecerile atletice ale veteranilor, neoficial toți sunt declarați câștigători, pe podiumurile de premiere urcă tot doar primii trei clasați la fiecare probă. Foarte aproape de podium s-a clasat la toate cele trei probe la care a participat și „Decanul” grupului mureșenilor, Fülöp Ioan Csaba. El a reușit să se claseze la probele de aruncare (greutate, ciocan și disc) a categoriei de vârstă M70+ (peste 70 ani!) pe locurile 4 și 5, dar totodată a cucerit simpatia multor competitori și a organizatorilor, meritând și un premiu de popularitate. Al treilea mureșean participant, ludușeanul Alexandru Cîrpaci-Szanto s-a aflat și el foarte aproape de podium în proba de 5000 metri a categoriei peste 65 de ani, clasat pe locul 4.

Atleții mureșeni s-au declarat mulțumiți de rezultatele obținute și cu sprijinul acordat la antrenamente de profesorul Baczó László, dar mulțumiri au adresat și sponsorilor, susținătorilor și prietenilor, pentru încurajări și încrederea acordată și speră să-și mențină forma în vederea următoarelor ediții, care vor avea loc la Belgrad (în sală) și în Albania (aer liber).

Singurul regret al triplei medaliate balcanice a fost ratarea Crosului Companiilor, care s-a desfășurat în aceeași perioadă, la Cluj. La aceste întreceri s-au înscris 21 de companii din Târgu Mureș, Mediaș, Turda și Câmpia Turzii. Printre participante s-a aflat și Ecofarmacia, firma pe care o reprezentat-o dealtfel Barabási Rozália și la Balcaniadă, ca și Fülöp Ioan Csaba, pacient fidel al farmaciei care promovează sportul și sănătatea.

Foto 1: Tripla medalită Barabási Rozália și Fülöp Ioan Csaba

Foto 2: Ludușeanul Alexandru Cîrpaci-Szanto, la conducerea cursei de 5000

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE