Potențial redus, start reușit Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 243 Vizualizări

Potențial redus, start reușit

Cea mai titrată echipă de popice feminin din România, campioană en-titre și deținătoare a Cupei României, Electromureș Romgaz Târgu Mureș a debutat în noul sezon competițional cu o victorie, deși lotul cu care a obținut ultimele trofee a suferit modificări substanțiale. Mureșencele antrenate în continuare de tandemul Orosz István-Seres Jozsef au câștigat detașat prima etapă a noii ediții a Cupei României
pe echipe la senioare, disputată la Târgu-Mureș.

Electromureș Romgaz a realizat un total de 3254  popice doborâte, avându-le cu cele mai bune rezultate pe Duka Tilda (584 p.d.), singura rămasă din „vechea gardă” (în foto) și Sáfrány Anita (580 p.d.). Ele au fost urmate cu un rezultat de 2985 p.d. de eterna rivală, Conpet Petrolul Ploiești, cu Luminița Dogaru (520 p.d.) și  Daniela Lăcătușu (515 p.d.) în prim plan, locul al treilea fiind ocupat de Rapid București (2908 p.d.; Drăgici Andreea 502 p.d.). Etapa a II-a va avea loc în data 26 octombrie, pe arena prahovencelor din Ploiești. Până atunci însă, la sfârșitul săptămânii viitoare, în intervalul 1-5 octombrie, fetele vor participa la întrecerile Cupei Mondiale, care se dispută în localitatea Ludwigshafen din Germania, iar de rezultatul obținut la această competiție depinde participarea echipei în noua ediție a Champions League de la sfârșitul lunii noiembrie.

 

Schimb de generații forțat de împrejurări

Cele două amintite din echipa mureșeană sunt dealtfel și singurele senioare rămase față de lotul care a evoluat în sezoanele trecute, deoarece echipa trece printr-un schimb de generații. Motivele acestor modificări majore la o disciplină longevivă sunt multiple. Primul a fost acela al întârzierii aprobării bugetului, mult redus față de ediția precedentă. Acest lucru le-a determinat pe patru dintre jucătoare să renunțe sau să-și întrerupă activitatea. Au renunțat Doina Baciu și Alexandrina Bornert, iar Gyéresi Anna și Alina Hanc au decis să-și întrerupă evoluția. O a cincea, dar una dintre jucătoarele cu evoluții constant valoroase, Méhész Anita a primit o ofertă de nerefuzat din Croația, fiind transferată la echipa din Rijeka. În locul celor cinci au revenit alte două senioare, Miklos Katalin, după trei ani de întrerupere și Monica Dan. Celelalte jucătoare sunt din lotul de junioare, campioane la rândul lor, unele cu prezențe și în prima echipă: Seres Bernadett, Maria Ciobanu, Ana Maria Poietașu, Fekete Réka, Ábrám Monika, Boto Judith, Szabo Julia, Vita Anita, Diana Stana și Maria Alexia Boroș.

În ciuda acestor modificări, conducerea clubului târgumureșean este optimistă. „Chiar dacă a venit vremea să facem aceste modificări majore, ne propunem să menținem ștacheta sus, să ne păstrăm titlurile. Generația care vine din urmă este una care are în componență jucătoare care au obținut deja rezultate, iar antrenorii au încredere în ele, convinși că vor duce cu succes mai departe tradiția. Pe de altă parte, majoritatea fac parte și din loturile naționale, astfel încât putem spune că încrederea în ele este justificată”, a afirmat Matilda Antal, vicepreședinta clubului campion.

După revenirea din Germania, tinerele componente vor avea o primă ocazie să confirme, la turneul final al Campionatului Național U23, la individual, competiție care va avea loc pe arena târgumureșeană, în perioada 11-13 octombrie.

Între timp, acțiunile de selecție în cadrul clubului continuă, sub culorile Electromureș sau CSM.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE