”Ziua Porumbului” 2019. Hibrizi noi, de la Donau Saat Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

”Ziua Porumbului” 2019. Hibrizi noi, de la Donau Saat

Aproximativ 500 de fermieri din Transilvania, alături de reprezentanți ai 22 de companii naționale, multinaționale și instituții din domeniul inputurilor și tehnologiei pentru agricultură au participat joi, 19 septembrie, la prima ediție a ”Zilei Porumbului”, eveniment organizat pe un lot experimental de teren în apropiere de orașul Iernut, de companiile mureșene Dafcochim Agro și Cereal Prod.
Au răspuns ”prezent” invitației lansată de Dafcochim Agro și Cereal Prod reprezentați ai următoarelor companii și instituții: Adama România, Ascenza Agro România, Azomureș, Bayer Crop Science România, Belchim România, Carmeuse România, Corteva Agriscience România, Dafcochim, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, KWS Semințe, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Saaten Union România, Stațiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România, Timac Agro România și Vantage România.


„Donau Saat este o companie relativ foarte tânără în peisajul agribusiness-ului din România, firma a intrat practic pe piaţă în anul 2015, suntem o echipă nu foarte mare, dar extrem de inimoasă şi mai ales formată de sus până jos din profesionişti. Vorbind strict de evenimentul de la Iernut pe care noi îl considerăm cu totul deosebit, acesta fiind şi motivul pentru care suntem aici, zona Luncii Mureşului şi a Târnavelor, judeţul Mureş în general, este o zonă tradiţională a culturii porumbului. Nu poţi să exişti în business-ul cu seminţe şi să nu încerci să ai o activitate în zona Mureşului. Portofoliul cu care ne-am prezentat aici este format atât din hibrizi deja consacraţi, pe care îi avem de mai mulţi ani în piaţă demonstrând că sunt stabili, cât şi produse noi, doi hibrizi noi, e vorba de Coronado şi de Multipel, care sunt ambii cam în aceeaşi grupă de maturitate, 320-350, grupa cea mai favorabilă zonei. Hibrizii noştri vin atât din propriul nostru program de cercetare-dezvoltare genetică, iar unii dintre ei sunt luaţi în reprezentare de la marile companii. Este vorba despre hibrizi foarte productivi şi stabili în ceea ce priveşte producţia”, a declarat Radu Constantin, director general Donau Saat România.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE