Dorin Florea (ALDE), șicane către liberali. Cosmin Pop (PNL), reacție fermă Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4585 Vizualizări

Dorin Florea (ALDE), șicane către liberali. Cosmin Pop (PNL), reacție fermă

Omul de afaceri Cosmin Pop, aspirant la titulatura de candidat la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș din partea PNL, a reacționat joi, 26 septembrie, la afirmațiile făcute de Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, totodată liderul ALDE Mureș, care a spus despre Partidul Național Liberal că este ”un partid apus prin calitatea membrilor”, alcătuit dintr-o ”adunătură de-a dreptul ciudată”, iar despre Cosmin Pop că locuiește la Barcelona ”în apartament de lux”.

Dorin Florea despre PNL: ”O adunătură de-a dreptul ciudată”

”Pentru mine, PNL este un partid apus prin calitatea oamenilor”, a spus miercuri, 25 septembrie, într-o conferință de presă, primarul Dorin Florea.

”Mi-au dat afară consilierii, acolo e o adunătură de-a dreptul ciudată, nu vă uitați că l-au pus pe președinte să le tragă partidul”, a continuat liderul ALDE Mureș.

Totodată, Dorin Florea a mai afirmat că populația municipiului Târgu-Mureș ”e îngrijorată” vis a vis de calitatea celor trei liberali interesați să candideze pentru funcția de primar la alegerile locale din 2020.

”Ia gândiți-vă că vedeți oameni din Târgu-Mureș de la PNL-ul de astăzi că mâine vor fi la guvernare. V-ați imaginat vreodată coșmarul ăsta? Pe mine m-apucă cutremuratul, tremuriciul. Ne mirăm de ce țara merge prost? Uită-te la calitatea umană. Și PNL-ul când a fost votat a fost votat pentru că erau haioși”, a declarat Dorin Florea.

”Pe bună dreptate, populația e îngrijorată. Uitați-vă ce oferă ei: Molnar, doamna Benedek și mi se pare nu știu cine, antreprenorul, Cosmin Pop. Când stai la Barcelona, în apartament de lux, sau nu știu unde, la Alicante sau undeva, sigur că Mureșul nu-ți mai pute. Dar când ți-ai făcut bani în județul sau în orașul ăsta, ți-o puțit bine la nas”, a spus Dorin Florea.

”Sunt unii candidează din dorința de putere. Bani au și vor putere”, a mai afirmat actualul primar al municipiului Târgu-Mureș.

În aceeași conferință de presă, Dorin Florea, care ocupă funcția de președinte al ALDE Mureș, a mai spus că ”n-am încă partid, simpatizez”, respectiv că ”mă ambiționez să cresc procentul ALDE.”

”Întotdeauna mi-a fost greu în viață. Câte voturi credeți că avea PNȚ-ul când am candidat eu? PNȚ-ul s-a dus în cap, Guvernul a căzut, miniștrii au fost luați cu bolovani, partidul a ieșit din istorie și eu am câștigat la Târgu-Mureș. Astea-s războaie frumoase”, a declarat Dorin Florea.

Cosmin Pop despre Dorin Florea: ”Harța continuă, exemplu de proastă guvernare locală”

În replică la afirmațiile primarului Dorin Florea, omul de afaceri de Cosmin Pop a afirmat, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției Zi de Zi, că actualul primar al municipiului Târgu-Mureș menține ”o stare conflictuală”, respectiv că ”această harță continuă și lipsă de colaborare între toți” reprezintă o dovadă de proastă guvernare locală.

”Din păcate, domnul primar Dorin Florea, observ cu tristețe, dorește și spre finalul mandatului său să perpetueze exact climatul care i-a marcat și umbrit realizările pe care le-a avut, așa cum sunt ele, modeste în ultimele sale mandate, mai semnificative în primele, și anume, o stare conflictuală în care proliferează amenințări și aruncă cu invective. Ori, cred eu, aruncarea vinei întotdeauna pe celălalt, nerecunoașterea propriilor greșeli, nu poate genera soluții la problemele reale ale comunității, ci generează probleme și mai mari. Nu aș vrea să fiu nerespectuos, dar cred că este un exemplu de proastă guvernare locală această harță continuă și lipsă de colaborare între toți. Între Primărie și Consiliul Județean, dintre primar și Consiliul Local, dintre Consiliul Local și cel județean, harță cu UMF-ul… ș.a.m.d. Cred că se poate scrie o carte despre acestă proastă guvernare locală și să fie dată ca studiu de caz, ca exemplu negativ, în toate tratatele de administrație publică. Orgoliile personale și interesele, altele decât binele public, fac ca orașul și județul să sufere odată cu cetățenii lor”, a fost de părere Cosmin Pop, posibil candidat la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș din partea PNL.

Totodată, Cosmin Pop a fost de părere că starea continuă de tensiune existentă la nivelul administrației publice locale din ”Orașul Trandafirilor” are ca rezultat numeroase eșecuri în ceea ce privește dezvoltarea economică a municipiului Târgu-Mureș și a județului Mureș.

”Sigur, aici nici una dintre părți nu are scuze. Fiecare se plânge de celălalt și nu se găsesc soluții. Așa rămânem fără centura ocolitoare, fără o groapă de gunoi civilizată, fără parcări, aeroport operațional, fără investitori serioși, fără tineri, că ne plecă toți la Cluj sau în străinătate. În jurul nostru se fac parteneriate complexe, de la Liga Primarilor din vestul țării la Uniunea Europeană și alianțele trans-atlantice, iar noi, aici, nu reușim să trecem strada de la Primărie la Consiliul Judeţean, fără să aruncăm o înjurătură. Nu mai ai capacitatea și răbdarea de evalua corect situația și de a negocia fără orgolii personale cu toți actorii politici implicați, te axezi doar pe probleme și nu pe soluţii, atunci este cazul să ieși, să te retragi, pentru că ești dăunător. ALDE, noua feblețe a domului primar, împreună cu PSD-ul, le-a pregătit tuturor niște pensii foarte speciale”, a mai punctat Cosmin Pop.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE