Home / Social / Mureş: Acţiune de conştientizare a conducătorilor auto

Mureş: Acţiune de conştientizare a conducătorilor auto

Distribuie

Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL, din care face parte și Poliția Română, implementează, cu ocazia Săptămânii Mobilității Europene, proiectul „EDWARD – The European Day Without A Road Death”, adică Ziua Europeană fără decedați în accidente rutiere, programată pentru joi, 26 septembrie.

Acțiuni de informare în Târgu-Mureș

Astfel, astăzi, polițiștii rutieri, alături de polițiștii de prevenire a criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au promovat acest proiect pe raza municipiului Târgu-Mureș. S-a urmărit conștientizarea riscurilor și a consecințelor care apar prin nerespectarea regulilor de circulație, prin viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii, și conducerea autovehiculelor cu defecțiuni tehnice. De asemenea, s-au abordat și abaterile comise de către bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași, dar și indisciplina pietonală, factori care pot duce la accidente rutiere.

Dar și la nivel de județ!

Polițiștii mureșeni acționează la nivelul județului pentru susținerea acestui proiect, în cadrul Campaniei Naționale de Educație Rutieră „Alege Viața!”. Scopul proiectului „EDWARD” este, conform informațiilor furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, adoptarea, de către toate categoriile de participanți la traficul rutier, „a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice”.

Alex Ionuț ORBAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.