Situația cadastrală a terenului de la Spitalul de Urgență, aprobată Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1219 Vizualizări

Situația cadastrală a terenului de la Spitalul de Urgență, aprobată

Consilierii județeni au aprobat joi, 26 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, documentația cadastrală prin care se clarifică situația juridică a terenului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.
Documentația topo-cadastrală a fost întocmită de SC Acad Top Studio SRL Târgu-Mureș și a avut ca obiectiv actualizarea datelor imobilului înscris în CF nr. 95396/ N – Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, în vederea identificării în clar a suprafeței de teren aferentă acestuia.

”Undă verde” pentru investiții importante

Potrivit expunerii de motive a proiectului, la momentul înscrierii în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al Județului Mureș, imobilul a fost evidențiat în CF nr. 95396/ N Târgu-Mureș cu o suprafață de teren aferentă, măsurată, de 193.499 de metri pătrați. Prin Sentința nr. 35 din 24 februarie 2012 a Curții de Apel Târgu-Mureș, irevocabilă prin Decizia nr. 7312 din 19 noiembrie 2013 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, ambele pronunțate în dosarul nr. 209.1/43/2010, la sesizarea Municipiului Târgu-Mureș s-a dispus în contradictoriu cu Guvernul României și Județul Mureș şi cu intervenienţii Ministerul Internelor și Reformei Administrative și Ministerul Sănătății Publice, anularea parţială a Anexei nr. 1 – poziţia 105, respectiv rubrica „suprafaţa de teren”, a Hotărârii Guvernului României nr. 867/2002, precum şi a poziţiilor nr. 282, 283, 284, 287 şi 291 din Anexa nr. 1 la HGR nr. 964/2002, în sensul radierii înscrierilor privitoare la suprafața terenurilor de la rubrica elemente de identificare, dispunând totodată înscrierea formulei „cu teren aferent”. Urmare a acestei hotărâri judecătorești Municipiul Târgu-Mureș a formulat o acțiune în rectificare de carte funciară – CF nr. 95396/N Târgu-Mureş, solicitând radierea dreptului de proprietate al Județului Mureș asupra întregului imobil – teren în suprafaţă de 193.499 de metri pătrați, care s-a finalizat prin Decizia civilă nr. 433 din 8 iunie 2017, pronunțată de Tribunalul Mureș în dosarul nr. 2619/320/2014, definitivă.
”Odată asumată această documentație, atât de Consiliul Județean cât și de Consiliul Local, atât autoritatea județeană cât și cea locală vor cunoaște exact întinderea dreptului de proprietate a fiecăreia. Închiderea acestui litigiu este un pas important deoarece astfel pot fi demarate investiții aşteptate de mult timp de toți, cum ar fi construirea unei parcări în apropierea Spitalului. De asemenea, pot fi iniţiate dezvoltări importante pentru spital, în prima fază construirea Centrului de Arşi”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.
Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE