Tăieri ilegale de arbori şi alte infracţiuni silvice Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1148 Vizualizări

Tăieri ilegale de arbori şi alte infracţiuni silvice

Polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, în perioada 23 – 27 septembrie, pe raza județului Mureș.

În cadrul acțiunii au fost verificate trei ocoale silvice și activitățile desfășurate de cinci agenți economici.

Într-un comunicat de presă transmis de către compartimentul de informare și relații publice al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș reiese faptul că  ”au fost constatate 19 infracțiuni, fiind întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, pentru şase infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, şase fapte de furt de arbori, două infracțiuni de fals intelectual și câte o faptă de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și fals informatic, precum și câte o infracțiune prevăzute de Legea 129/2019,  privind prevenirea și combaterea spălării banilor și Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale”.

De asemenea, s-a descoperit 77,56 de metri cubi de masă lemnoasă provenită din tăierea fără drept de arbori.

În acelaşi comunicat de presă se precizează că ”au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, iar ca măsuri complementare, „au fost confiscați 1.338,87 de metri cubi de material lemnos, dintre care faptic 616,09 de metri cubi și valoric 722,78 de metri cubi, în valoare de 138.316,13 de lei”.

La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție din Mureș, Suceava, Neamț, Cluj, Alba, Covasna, Vrancea și Brașov. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu specialiștii silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere din Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara.  De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE