Home / Religie / Conferință duhovnicească în parohia Rușii-Munți

Conferință duhovnicească în parohia Rușii-Munți

Căminul cultural  din  Rușii-Munți a găzduit joi, 26 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, conferința duhovnicească intitulată „Timpul liturgic și sfințirea timpului” susținută de părintele Teodosie Colceriu, egumenul Schitului din localitatea Dumbrăvioara (județul Mureș), Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, de pe Valea Mureșului Superior, prin directa implicare a părintelui Daniel Cota, preot al parohiei Rușii-Munți.  La eveniment au participat numeroși tineri, însoțiți de preoții parohi, dar și credincioși din parohia organizatoare. În cadrul conferinței, părintele Teodosie a vorbit despre timp ca dar dumnezeiesc și ca act al dragostei Sale față de om, arătând valoarea pe care o are timpul în viața noastră, precum și necesitatea sfințirii lui prin intermediul slujbelor bisericești. După o prezentare riguroasă a timpului liturgic al Bisericii, respectiv al anului bisericesc caracterizat de cele trei perioade liturgice: a Octohiului, Triodului și Penticostarului, părintele Teodosie a explicat importanța săptămânii în viața duhovnicească a creștinului, dar și sfințirea fiecărei zile prin cele șapte laude: Vecernia, Pavecernița, Miezonoptica, Utrenia cu Ceasul I, Ceasul III, Ceasul VI și Ceasul IX.

De asemenea, părintele Teodosie i-a îndemnat pe tineri să înceapă și să încheie fiecare zi cu Dumnezeu, să se roage și, astfel, să sfințească timpul. Dintre cei prezenți la eveniment, amintim pe părintele Sergiu Andone, coordonatorul Centrului Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”,  Chiș Bălan, primarul comunei Rușii-Munți și  viceprimarul Liviu Ceacău. La sfârșitul evenimentului, tinerii și cei prezenți au gustat din agapa pregătită.

Sursă: www.reintregirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centenarul Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920 – 4 iunie 2020)

Patriarhia Română anunță, printr-un comunicat de presă, măsurile luate pentru marcarea Centenarului Tratatului de la Trianon …