FOTO. Deschiderea anului universitar 2019-2020: A venit rândul bobocilor de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”! Galerii Foto
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 609 Vizualizări

FOTO. Deschiderea anului universitar 2019-2020: A venit rândul bobocilor de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”!

În ultima zi a lunii septembrie a avut loc pentru a 29-a oară deschiderea festivă a anului universitar 2019-2020 la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș.

Universitatea a debutat în peisajul educaţional românesc în anul 1991, fiind prima universitate particulară din Transilvania şi a doua din România. Universitatea îşi direcţionează eforturile înspre linia contextului european, vizând formarea şi dezvoltarea unei Românii democratice în cadrul procesului de globalizare, oferind un spaţiu liber dezvoltării intelectuale şi creării unui cadru favorabil contactului între studenţii de diferite etnii. Din 2005, universitatea este una acreditată.

Peste 30.000 de studenți

„Să nu uitați că de azi înainte începe pentru voi o frumoasă aventură a cunoașterii. Calitatea acestei aventuri în mare măsură va depinde de modul în care veți răspunde tuturor provocărilor pe care le veți avea în calitatea nouă pe care o aveți, aceea de student”, a spus în deschidere Doina-Marinela David din comitetul managerial al universității.

Astfel, studenții Facultății de Geografie, Facultății de Drept, Facultății de Științe Economice, Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Facultății de Medicină Dentară și Departamentului de Pregătire al Personalului Didactic au început în forță noul an universitar.

„În cele aproape 3 decenii de activitate, au trecut prin băncile universității în jur de 20.000 de absolvenți români și dacă numărăm și absolvenții italieni ai cursurilor de psihopedagogie sunt peste 30.000. Suntem singura universitate care aparține comunității mureșene. Dacă sunteți cetățeni ai cetății, puteți spune că veniți acasă, nu la o universitate. Considerați că ați venit aici să primiți un ajutor din partea noastră, a cadrelor didactice, pe care să îi considerați îndrumătorii dumneavostră, nu cei care vă chinuie, vă dau note proaste și așa mai departe. Scopul nostru este să vă ajutăm să acumulați cunoștințele necesare pentru obținerea unor slujbe bine plătite și care să vă dea un standard de viață ridicat. Vă rog să nu aveți nicio emoție în momentul în care intrați în această casă a dumneavoastră. Nicio strângere de inimă să vă adresați oricăruia dintre noi cu orice problemă. Sper să vă simțiți bine aici. Multe s-au schimbat față de liceu. Nu se mai învață și se ascultă o lecție. Dumneavostră trebuie să învățați o meserie aici. Încercați să nu vă axați doar că știți câteva lecții. Încercați ca odată cu diploma să luați și cunoștințele care ar trebui să o însoțească. Învățământul românesc s-a prăbușit catastrofal. M-am uitat la subiectele de bacalaureat de anul acesta de matematică M1. Sunt submediocre. Puteau fi făcute lejer în 20 de minute din minte, fără creion și hârtie. Cam acesta este nivelul de cunoștințe din România. Încercați să vă autodepășiți acest nivel”, a spus celor prezenți Președintele Consiliului de Administrație, conf. univ. dr. ing. Alexandru Bogdan Murgu.

Prin valorile pe care le promovează, Universitatea „Dimitrie Cantemir” ocupă un loc însemnat în peisajul educaţional-ştiinţific românesc. Mult succes noilor studenți!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE