Servicii de calitate oferite reghinenilor de Centrul Medical Veritas Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 4363 Vizualizări

Servicii de calitate oferite reghinenilor de Centrul Medical Veritas

În centrul municipiului Reghin, mai exact în Piața Petru Maior, nr. 28 (în gangul din dreapta sediului Poștei) își desfășoară activitatea Centrul Medical Veritas, administrat  de către medicul psihiatru Corina Mărcuș.

„Centrul Medical Veritas din Reghin a luat ființă în luna februarie 2018, în cadrul căruia își desfășoară activitatea două cabinete de psihiatrie, un cabinet de neurologie și un cabinet de dermatologie. În ce mă privește, sunt medic la Reghin din 2010. Prima dată am activat în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară”, iar de anul trecut, în cadrul Centrului Medical Veritas. Personalul centrului este compus din doi medici psihiatrii,Corina Mărcuș și Adela Banga,  un medic neurolog, Simona Russu, și un medic dermatolog, Ioana Lup. Avem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, în ce privește cabinetul de psihiatrie și dermatologie, mai puțin cel de neurologie, pacienții se pot prezenta cu bilet de trimitere , astfel consultațiile sunt gratuite”, ne-a declarat Corina Mărcuș.

Corina Mărcuș, medic psihiatru, alături de Ioana Lup, medic specialist dermatovenerologie

Serviciile medicale oferite pacienților

În ce privește serviciile oferite la cabinetul de psihiatrie și neurologie,  acestea au în vedere  consultațiile medicale, inițiale și de control, eliberarea de adeverințe medicale, examen psihiatric fișă auto, fișă recuperare medicală, fișă port armă, referat comisia de expertiză medicală. În ce privește cabinetul de dermatologie, serviciile oferite sunt cele legate de consultațiile medicale, examen dermatoscopic, criocauterizare, electrocauterizare, examen cu lampa Wood, excizii chirugicale, peeling chimic și mocroneedling.

„La mine la cabinet vin cel mai frecvent oameni cu tulburări de anxietate, cu tulburări depresive, atacuri de panică, demențe, dependență de alcool. Este important ca cei care suferă de aceste probleme să nu facă abstracție de un eventual control, deoarece problemele lor se pot acutiza, cu repercursiuni asupra lor și a celor din jur. Dacă pacienții nu vor să vină, ei pot fi îndrumați de către cei din jur , care își dau seamă că este o problemă”, spune Corina Mărcuș.

Laboratorul de psihiatrie din cadrul  centrului este  deschis de luni până vineri, între orele 18-15, excepție fac zilele de miercuri și vineri, când programul este de la 8 la 18.

„În cadrul cabinetului de psihiatrie, tot pe baza unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, avem un psiholog clinicean care oferă evaluări  și consiliere psihologică gratuite pacienților care vin cu bilet de trimitere. Dacă cineva e depresiv, și pentru a vedea în ce stadiu de depresie se află, se aplică niște teste, prin care se specifică forma depresiei, ușoară, medie sau severă, lucru care ne ajută pe noi. În ce privește consilierea psihologică, ea reprezintă o contribuție la tratamentul pacientului ”, declară med. Corina Mărcuș.

Diversificarea serviciilor

Coordonarea centrului se împacă de minune cu profesia de medic, la bază fiind pasiunea pentru sănătatea pacienților. Mai mult decât atât, viitorul se anunță unul frumos pentru Centrul Medical Veritas, datorită unor noi cabinete ce urmează a fi deschise în perioada următoare.

„Încerc să combin cele două aspecte cât mai bine, de medic și de administrator. Aloc timpi diferiți, nu pot să pun că e ușor, dar important este că îmi place, și atunci găsim resursele necesare pentru a merge mai departe. În ce privește planurile de viitor, avem de gând  o extindere, mai exact o diversificare a serviciilor pe care le oferim, respectiv un cabinet de endocrinologie, un cabinet de gastroenterologie, unul de reumatologie și un cabinet de cardiologie.  Sperăm ca într-un an de zile să le putem da în funcțiune, aparatura medicală pentru dotarea acestora urmând să fie posibilă datorită proiectelor cu finanțare europeană care sunt pentru acest domeniu. Avem spațiile necesare, la fel și personalul medical, urmează doar partea de dotare cu aparatură medicală”, a punctat Corina Mărcuș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE