Home / Editorial / Trei liberali măsurați în sondaje. Oare și valoarea?!

Trei liberali măsurați în sondaje. Oare și valoarea?!

Teodora Benedek chiar vrea să candideze?! Cosmin Pop cântărește de ceva vreme. Ervin Molnar speră dintotdeauna.
Liniștea prăfuită de nimicuri și neputințe de tot felul a minunatului – odinioară – Târgu Mureș a fost scoasă din letargia repetativă a miniaturalelor zeci de concerte și festivaluri, unde nu mai vezi în afara rudelor și subalternilor organizatorilor și a saltimbancilor expirați și hârșiți de rebate-ul clasic acordat diriguitorilor banului cetățenesc, decât pe ultimii mohicani ai unui film de prost gust și al cărui sfârșit îl dorește toată lumea mai mult decât chiar actorii principali dacă…
Și aici îi avem pe primii care au luat startul.
Liberalii.
Zice Ervin Molnar, politician nou dar cu state vechi în administrarea partidului și uneori a regiilor, că vrea la Primarie. Și că alături de universitarul și chirurgul Horațiu Suciu va face, el și ai lui liberali, Spitalul Regional, atât de dorit de cetățenii Regiunii Centru. Și că va milita să investească executivul condus de el ca edil șef în centre de coworking. Asta zice în Zi de Zi. Și că și-a depus candidatura internă pentru a fi desemnat unicul reprezentant al liberalilor din municipiu reședință la alegerile din iunie 2020. Președintele PNL Târgu Mureș.
Susține Cosmin Pop, unul dintre liderii imobiliarelor clasice, dar mai ales noi din Mureș, că are planurile, echipa, strategia, că vor fi bugete clare, cu specialiști, cu termene și cu realizări importante. Ca în bussinesul propriu în care performează și excelează. Prea puțin în Zi de Zi despre intrarea într-o competiție de desemnare a unicului candidat. Clar e că este unul dintre cei ce vor să preia frâiele orașului prin alegeri la termen. Identificându-se ca reprezentant al antreprenoriatului.
Teodora Benedek, universitar șef de clinică și expert european, dar și investitor în privat tot în cardiologie, în răspunsul către redactorul șef de la Zi de Zi vorbește despre proiectul întregii echipe a PNL bazat pe șase linii mari – transparență, smart city, relansare economică cu mesaj spre investitori, infrastructură rutieră, spital municipal și reîntoarcerea la multiculturalitate.
Cu un președinte de filială liberală care și-a asumat candidatura la președinția Consiliului Județean Mureș, rămâne să vedem dacă este un joc de întreținere a candidaturii lui Klaus Iohannis la al doilea mandat de președinte al României sau o reală competiție pentru desemnarea celui care prin vot îi poate urma lui Dorin Florea ca primar de Târgu Mureș.
Demn de reamintit că Bucureștii s-au implicat de fiecare dată în desemnarea candidaților la primărie…

Aurelian GRAMA

P.S. Despre USR și POL, despre UDMR, unii cu pași locali versus naționali și alții cu ochii la Cluj, cât de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

În România lipsește o strategie națională privind prevenția secundară și cardiovasculară, este nevoie de centre …