Home / Invatamant / Participanți din 18 țări, la Conferința Inter-Eng 2019

Participanți din 18 țări, la Conferința Inter-Eng 2019

Distribuie

Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureş, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada şi Universitatea Zagazig din Egypt, organizează, în perioada 3 – 4 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Internaționale „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2019”.

123 de lucrări științifice

Potrivit Blogului UMFST Târgu-Mureș, conferința va reuni participanți din 18 țări de pe cinci continente: Brazilia, Bulgaria, Canada, Cipru, Egipt, Elveția,  Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, India, Iran, Lituania, Maroc, Polonia, Portugalia, România, Federația Rusă, Ungaria, specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială.

„În decursul celor 12 ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Organizarea ediţiei 2019 a conferinței este susţinută şi cofinanţată de Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică”, a precizat prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan, preşedintele comitetului ştiinţific.

Conform aceleiași surse, conferinţa a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi.

„În această ediție a conferinței sunt prezentate 123 de lucrări științifice, distribuite pe nouă secțiuni, pe durata a două zile, tema principală a conferinței fiind „Industria 4.0” dezvoltarea unei noi generații de fabrici inteligente prin digitizarea proceselor de fabricație și asamblare. Lucrările conferinţei sunt publicate în prestigioasa revistă Procedia Manufacturing, editată de Elsevier, fiind indexate în bazele de date Scopus, Science Direct și evaluată de Clarivate Analytics Web of Science – Conference Proceedings Citation Index”, a subliniat prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2019 sunt: prof. dr. ing. Mo Elbestawi, Universitatea McMaster (Canada), prof. dr. Anna Grabowska, Universitatea Tehnică din Gdańsk, (Polonia), prof. dr. Khalil Khalili, Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich (Elveția), prof. dr. Birutė Mikulskienė, Universitatea Mykolas Romeris din Vilnius, Lituania, prof. dr.ing. Abdelazim M. Negm, Universitatea din Zagazig (Egipt), prof. dr. Ahmed Hussein Ibrahim, Universitatea din Zagazig (Egipt), prof. dr. Ladislau Matekovits, Politehnica din Torino (Italia) și prof. dr. Alexandru Sover, Universitatea de Științe Aplicate din Ansbach (Germania).

(Redacţia)

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.