Urs pe străzile din Târgu-Mureş. ISU explică folosirea sistemului Ro-Alert Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4810 Vizualizări

Urs pe străzile din Târgu-Mureş. ISU explică folosirea sistemului Ro-Alert

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al Judeţului Mureş a anunţat, joi, că în ultima perioadă se constată o creştere a prezenţei animalelor periculoase în zone locuite sau frecventate de turişti şi că pentru protecţia cetăţenilor, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert care semnala prezenta unui urs în municipiul Târgu-Mureş.
“Ca urmare a sesizărilor primite atât din partea mass-media, cât şi din partea cetăţenilor legate de mesajul transmis de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, prin intermediul sistemului Ro-Alert, în noaptea dinspre 2-3 octombrie, facem următoarele precizări. În ultima perioadă de timp se constată o creştere a prezenţei animalelor periculoase în proximitatea comunităţilor sau în locuri frecventate de turişti, preponderent din zona montană, precum şi o intensificare a atacurilor violente ale acestora împotriva personalului şi/sau proprietăţilor publice şi private. Astfel, pentru protecţia cetăţenilor, a fost transmis un mesaj de avertizare ce semnala prezenţa unui urs în municipiul Târgu Mureş. Vă asigurăm că permanent depunem eforturi considerabile pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de prevenţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă Suntem conştienţi de disconfortul creat şi ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă transmiterea acestor mesaje este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-Alert”, a anunţat ISU Mureş, într-un comunicat de presă.
ISU Mureş a precizat că prin intermediul Sistemul RO-Alert se transmit, indiferent de oră, informaţii relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administraţia Naţională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi alte instituţii cu rol şi competenţe în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă), dar şi de către apelanţi (martori ai situaţiilor în speţă), atent verificate şi documentate.
“Dezactivarea opţiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieţii comunităţilor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă, ce va pot pune viaţa în pericol. Asigurăm opinia publică de faptul că obiectivul fundamental al activităţii noastre rămâne eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă al cetăţeanului”, a precizat ISU Mureş.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE