Home / Recomadări zi de zi / Călătorie în lumea proverbelor pentru B-Unici

Călătorie în lumea proverbelor pentru B-Unici

După cum ne-au obișnuit în fiecare an, B-Unicii de la Căminul pentru persoane Vârstnice din Târgu-Mureș, au pregătit și de această dată, cu ocazia ”Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”, un videoclip care să creeze puntea de legătură dintre generații.
Pentru al cincilea an consecutiv, B-Unicii din cadrul Căminului cultivă cu grijă relația dintre generații în cadrul campaniei ”Nu uita să-ți suni B-Unicii”.
Tema din acest an a fost cea a proverbelor, legătura dintre generații a fost însoțită de o melodie a compozitorului Marius Țeicu.
În prim plan s-a aflat cunoscutul proverb ”Cine nu are bătrâni, să-și cumpere” tocmai pentru a sublinia importanța pe care bătrânii o au în viața fiecăruia.
Motivul pentru care în acest an s-a ales o temă cu atât de multă importanță l-a transmis dr. Anca Florea, directoarea Căminului pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș.

”Trăim într-o societate care nu mai valorizează expertiza celor vârstnici şi nu îi aşează în fruntea ierarhiei sociale şi de familie. Iar pierderile sunt de ambele părţi. Într-o lume cinică şi mereu în viteză, unele învăţături ale bătrânilor sunt chiar binevenite. Prin videoclip am demonstrat cât adevăr ascunde acest proverb”, a precizat dr. Anca Florea.
După cum subliniază și dr. Anca Florea, compozitorul Marius Țeicu a fost încântat de colaborarea pe care au avut-o.

”De la prima discuţie pe care am purtat-o cu domnia sa, acesta ne-a oferit drepturile de autor, iar ulterior când a vizionat videoclipul mi-a declarat că nu i-ar fi trecut prin minte o astfel de realizare”, a menționat dr. Anca Florea.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean tâlhărit de doi minori și un tânăr!

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sighișoara au identificat trei tineri, bănuiți de …