Mureșenii punctează, România câștigă grupa Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Mureșenii punctează, România câștigă grupa

România a câștigat și a treia partidă din cadrul grupei C a Campionatul Mondial de minifotbal care se dispută în Australia, la Perth, 2-1 cu Liban și s-a calificat pentru faza „optimilor”. Cele două goluri ale „tricolorilor” au fost înscrise de cei doi componenți ai campioanei Nova Vita Târgu Mureș, Andrei Balea și Mircea Ungur. Ambele au fost reușite în penultimul minut al celor două reprize, al doilea din pasa celui de-al treilea mureșean, portarul Laszlo Klein.

Întâlnirea era decisivă pentru calificarea din grupă. Cele două echipe, împreună cu Ucraina, puteau câștiga grupa, puteau și să se califice de pe locul secund, dar și să părăsească întrecerea. Presupunând că Ucraina urma să învingă Nigeria, o victorie a Libanului făcea ca cele trei echipe să fie la egalitate de puncte. România putea câștiga grupa și în cazul unui eșec la un gol diferență, încheia pe locul al doilea la două și era eliminată la 3 sau mai multe goluri diferență. Ucraina învinsese Libanul cu 3-0 și a cedat cu 1-3 în fața românilor.

În acest ultim joc din grupă „tricolorii” au dominat destul de categoric, au fost cei care și-au creat mai multe situații de gol, dar cei care au înscris au fost libanezii, la o tentativă de respingere a mingii, când mingea lovită în fața porții de către Andrei Cârstea a fost contrată de un adversar și a poposit în poartă. România a dominat în continuare, dar libanezii s-au apărat cu strășnicie, au tras chiar de timp prin orice mijloace, iar când au fost depășiți i-a ajutat bara, cum a fost la șutul lui Popa, la 0-0. Egalarea a venit totuși în penultimul minut al reprizei. Balea s-a aflat la locul potrivit la o fază pornită în urma unei lovituri de colț, reluată spre poartă de coechipierul de la club și a reluat de lângă bară în poartă.

Joc prudent, pentru calificare

În repriza secundă tot românii au dominat, au trimis numeroase șuturi spre poarta adversă, dar cum și remiza le asigura primul loc nu au riscat prea mult. Golul victoriei a venit din nou în penultimul minut, la o degajare lungă trimisă de portarul Klein, Ungur a reluat din vole cu stângul la colțul lung, de la marginea terenului.

În ultimul meci al grupei Ucraina a învins cu 8-2 Nigeria și s-a calificat și ea în „optimi”.

Partidele din această fază vor avea loc marți, 8 octombrie, iar România va juca de la ora 8.00 (ora României), cu Portugalia. În cazul unei victorii, „tricolorii” s-ar putea reîntâlni „sferturi” cu Ucraina, în cazul în care aceștia trec de Ghana. Cele două au încheiat la egalitate de puncte (7) în grupa D, au remizat 2-2 în jocul direct, dar africanii au încheiat pe primul loc datorită golaverajului mai bun.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE