Home / Agricultura / Delegație din Mureș, la ”Forumul agricultorilor”

Delegație din Mureș, la ”Forumul agricultorilor”

Distribuie

Cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va organiza, în incinta Romexpo din capitală, în perioada 9-10 octombrie, un eveniment care va constitui o dezbatere a fermierilor români, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele obținute în agricultură, în perioada 2017 – 2019.

”Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”

Potrivit informațiilor furnizate de Ioan Rus, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș, dezbaterea ”Forumul agricultorilor – bilanț și perspective” va fi deschisă cu mesajul trimis de Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală și de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

”Forumul va reuni fermieri din toată țara și din toate domeniile de activitate – producție vegetală, cultură mare, zootehnie, industrie alimentară, comercianți de cereale, distribuitori de inputuri, precum  și forme de asociere din agricultură. Aceștia vor fi evidenţiați pentru rezultatele obținute în activitatea desfășurată, fiind totodată un prilej de a discuta și interacționa pe teme de actualitate. Sprijinită financiar de către Consiliul Județean Mureș, Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș va participa la acest eveniment cu 79 de fermieri, 8 reprezentanți ai liceelor agricole din Târgu-Mureș și Reghin, însoțiți  de 10 specialiști ai Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș.

Standuri cu produse mureșene

Județul Mureș va fi reprezentat la acest eveniment marcant al agriculturii românești și prin intermediul a cinci agenți economici care își vor expune produsele la standuri: SC Mirdatod SRL, cu produse lactate, telemeaua de Ibănești – produs cu Denumire de Origine Protejată, precum și produse montane și reţete consacrate, SC Prima Com SRL, cu produse din carne, SC Aceto SRL, cu oțet și sucuri din fructe, Intreprinderea Individuală Hegbeli Mihai, cu produse tradiționale – pâine, colac cu nucă și chec de casă și Intreprinderea Individuală Damian V. Adrian, cu produse apicole.

”Suntem onorați de faptul că județul Mureș este reprezentat la acest eveniment de producători agricoli și agenți economici cu rezultate deosebite obținute în activitatea desfășurată, atât la nivel național, cât și la nivel european”, a mai subliniat Ioan Rus.

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.