Home / Sanatate / FOTO: Ascotid Trail Race, alergare pentru sănătate

FOTO: Ascotid Trail Race, alergare pentru sănătate

Distribuie

Platoul Cornești din Târgu-Mureș a găzduit, în urmă cu câteva zile, ediția cu nr. 5 a competiției sportive Ascotid Trail Race, eveniment organizat de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureş, ONG care militează pentru nevoile și drepturile copiilor diagnosticați cu diabet, începând cu anul 2006.

Participare numeroasă

Celor peste 700 de alergători li s-au alăturat mureșenii ieșiți la plimbare, astfel încât numărul participanţilor a fost impresionant.

Probele competiției au fost: semimaraton de 21 de kilometri, cros de 10 kilometri, cros copiii mici de 700 de metri, cros de 1,5 kilometri pentru copiii peste 10 ani şi proba mami și bebe pe o distanță de 700 de metri.

„Partea inedită a competiției a fost participarea unor tineri diagnosticați cu diabet zaharat tip1 din diverse localități ale țării, cu toții asumându-și o mare provocare: depășirea limitelor! Diabetul este mai mult decât o boală, este un complex de stări, iar parcurgerea unor distanțe ce necesită efort fizic prelungit presupune o atenție deosebită privind monitorizarea glicemiei, dozarea corespunzătoare a insulinei și consumul de glucide. Cu mic, cu mare, copiii și tinerii «dulci» s-au aliniat la start, în aplauzele publicului, alături de participanții profestioniști și amatori. Și dintre cei cu diabet care s-au înscris nu a renunțat nimeni, toți au terminat cursa la care au ales să participe, fără probleme deosebite. Asta ne demonstrează nouă și lor că doar educându-i medical să managerieze corect diverse situații și încurajându-i le dăm aripi, îi transformăm în persoane independente, puternice, care vor reuși să dărâme ziduri și prejudecăți”, a declarat Rodica Molnar, preşedintele ASCOTID Mureş.

Sportul şi prevenirea diabetului de tip 2

Potrivit organizatorilor competiţiei, sportul regulat are un rol important în prevenția diabetului de tip 2, însă este recomandat și celor care deja sunt diagnosticați cu această patologie.

„Sportul ne aduce împreună, prin sport se leagă prietenii, prin sport prevenim și tratăm diabetul, iată doar câteva idei din scopul proiectului nostru ambițios pentru comunitate! Pentru cei care au alergat și au susținut campania de sănătate, mii de mulțumiri! Mulțumim, de asemenea, sponsorilor și partenerilor, și nu în ultimul rând, minunaților noștri voluntari, care au făcut posibilă și această a 5-a ediție a Ascotid TrailRace! Toți sunt câștigătorii  unei noi aventuri ASCOTID! În mod special adresăm mulțumiri Consiliului Județean Mureș, în calitate de finanțator, Instituției Prefectului și Primăriei municipiului Târgu-Mureș care ne-au fost parteneri și ne-au ajutat să realizăm o ediție aniversară”, a mai menţionat preşedintele ASCOTID Mureş.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.