Butoiul de stocare a băuturilor – mediul propice pentru obținerea unui lichid de calitate superioară! Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

Butoiul de stocare a băuturilor – mediul propice pentru obținerea unui lichid de calitate superioară!

Procesul de producere a unui vin calitativ superior ține cont de o serie de aspecte. Printre acestea se numără mediul de stocare, condițiile de factură tehnică din procesul de prelucrare, instalația prin care se efectuează procedeele de fermentație și de macerare ori mediul de stocare pentru depozitarea ulterioară acestor procese. Cu siguranță, dacă vrei butoaie vin de calitate, pe https://legotank.ro/produse/butoaie-vin/ vei descoperi o gamă diversificată cu capacități de litraj variate. Acestea pot fi utilizate atât pentru stocarea vinului, dar și a altor tipuri de băuturi, precum și a unor lichide de natură alimentară (în cazul în care recolta de struguri nu este la nivelul dorit).

Caracteristici care influențează calitatea vinului/altor băuturi

Încă din etapa de selectare a materiei care urmează să fie pusă la fermentat, vinul și celelalte băuturi solicită întrunirea anumitor condiții. Desigur, dacă în privința țuicii nu există o atât de mare solicitare, vinul este o băutură pretențioasă în acest sens. Astfel că, printre condițiile care sunt necesare a fi întrunite se numără:

  • Zona de conservare – dacă strugurii se prelucrează acasă, beciul sau pivnița sunt niște elemente esențiale pentru menținerea vinului proaspăt tras în condiții proprii prezervării sale. Dacă discutăm de podgorii specializate, aici există spații care sunt concepute special pentru a se obține calitatea dorită (adâncime, temperatură, nivel de aerisire, umezeală sau lumină).
  • Recipientele de prelucrare a vinului – acasă se utilizează teascul pentru zdrobit, apoi strugurii sunt lăsați la fermentat în recipiente speciale, bine acoperite, care permit îndeplinirea tuturor criteriilor de obținere a unui produs de calitate superioară.
  • Recipientele de măturare – în general se utilizează butoaiele, acestea fiind ideale pentru a asigura vinului condițiile optime de “așezare”.

În etapa finală, vinul ajunge în locul în care se va “odihni” pentru o anumită perioadă de timp. Caz în care va fi stocat în butoaie confecționate din lemn de esență tare (cel mai sigur din acest punct de vedere fiind lemnul de stejar) sau direct în sticle (care trebuie să fie perfect confecționate, astfel încât să reziste factorilor de presiune din interior). Ori, în cazul în care vinul va fi scos la vânzare, acesta poate fi stocat în rezervoare de polipropilena (Legotank este unul dintre producătorii care oferă astfel de medii de depozitare cu o calitate deosebită).

Desigur, întreg procesul de prelucrare a vinului necesită atenție și foarte multă răbdare; din momentul în care boabele de struguri ajung în teasc și până în cel în care vinul este tras în sticlă, fiecare etapă trebuie parcursă cu respectarea strictă a fiecărui pas. Numai în acest fel, atunci când va ajunge în paharul consumatorului, calitatea sa va fi impecabilă!

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE