Share

Home / Cultură / „Homeric”, lansat de Doina Ruști la UMFST Târgu-Mureș

„Homeric”, lansat de Doina Ruști la UMFST Târgu-Mureș

Biblioteca Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureș va găzdui marți, 8 octombrie, de la ora 16.00, evenimentul de lansare a romanului „Homeric”, semnat de scriitoarea Doina Ruști.

Apărut de curând în colecția Fiction LTD a Editurii Polirom, disponibil și în format digital, Homeric adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei sale. La eveniment vor vorbi, alături de scriitoare, conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, și lector univ. dr. Dumitru-Mircea Buda, prodecanul facultății. Fragmente din roman în lectura actorului Costin Gavază.

Prozatoare contemporană, apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, Doina Ruști a fost recompensată cu cele mai însemnate premii literare românești, printre care și Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române. Tradusă în numeroase limbi, inclusiv în chineză, invitată la evenimente internaționale de prestigiu, a scris zece romane, dintre care amintim: “Zogru” (2006), “Fantoma din moară” (2008), “Lizoanca la 11 ani” (2009), “Manuscrisul fanariot” (2015) și “Mâța Vinerii” (2017). Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț încheiere proiect – S.C. Davilemn S.R.L.

Share

Share
Share