Home / Cultură / Festivalul ”Mureș, dorurile tale…” revine la Reghin

Festivalul ”Mureș, dorurile tale…” revine la Reghin

Festivalul județean de interpretare a cântecului popular ”Mureș, dorurile tale…”, revine, pentru a VII-a oară, vineri 11 octombrie, începând cu ora 17.00, la Casa Municipală de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin.

Manifestarea culturală este organizată de Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică (CJCTEA) Mureș în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin și Casa Municipală de Cultură ”Eugen Nicoară” Reghin.

Promovarea tinerilor interpreți

Iuliu Praja, directorul-manager al CJCTEA Mureș, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că ”manifestarea culturală își propune să contribuie la descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseții costumului popular din diferite zone etnografice ale județului Mureș”.

Festivalul – concurs se va desfășura sub forma unui spectacol cu publicul. În fața unui juriu de specialitate, fiecare concurent va interpreta două cântece specifice zonei pe care o reprezintă. De asemenea, se va ține cont de autenticitatea pieselor interpretate – o doină sau o baladă și un cântec ritmat, de valoarea artistică și de diversitatea ritmică și melodică. Un element important este prezentarea și descrierea de către concurenți a costumelor populare pe care le poartă.

Profesorul Ioan Conțiu, va dirija Orchestra Casei Municipale de Cultură ”Eugen Nicoară” Reghin, care va acompania spectacolul. Pe scenă vor urca interpreți ai muzicii populare, printre invitații care vor încânta publicul spectator iubitor de folclor se numără: Ciprian și Mihaela Istrate, Costi Dumitru, Ovidiu Furnea, Ioan Cristian Țăran, Anca Branea, Cosmin Cotârlă (câștigătorul trofeului ediția 2018 – foto) și Iulia Maier.

Gala Laureaților va avea loc vineri, 11 octombrie, după recitalurile artiștilor ce vor urca pe scenă.

Andreea GONDOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Școala Ardeleană”, aproape de dezvelire

Într-o conferință de presă care a avut loc joi, 29 aprilie, primarul municipiului Târgu Mureș, …