Home / Slider / Cu patru mureșeni, România, în semifinalele Mondialului

Cu patru mureșeni, România, în semifinalele Mondialului

Distribuie

Echipa de minifotbal a României a învins cu 6-0 reprezentativa Australiei, gazda turneului final al Campionatului Mondial, în cea de-a treia întâlnire a fazei sferturilor din cadrul competiției de la Perth.

„Tricolorii” au dominat categoric din start și s-au desprins la 4-0 până la pauză. Stelian Stancu a deschis scorul în minutul 4, la un șut respins de portarul gazdelor, iar mureșeanul Mircea Ungur a dublat avantajul în minutul 10, cu un șut splendid trimis din marginea terenului sub transversală. În minutul 13 scorul a devenit 3-0, în urma unei frumoase combinații finalizate de Toma Vincene, iar Sebastian Vasile a stabilit scorul la pauză în minutul 21.

Fără a mai forța nota, la reluare Dragan Paulevici a înscris și el în minutul 30, din pasa mureșeanului Andrei Balea, iar Ungur a reușit dubla în minutul 34, cu o minge trimisă de lângă careul propriu în poarta goală. Soarta calificării era demult decisă și gazdelor le-a mai rămas doar șansa de a înscrie măcar golul de onoare. În ultimele minute românii au mai cedat inițiativa, dar „cangurii” n-au reușit să-l învingă pe al treilea mureșean din lot, Laszlo Klein și România avea să-și aștepte adversara din semifinale, care urma să se decidă între Mexic și Cehia.

Dueluri echilibrate în celelalte „sferturi”

În prima partidă din „sferturi” Ungaria a învins cu 3-0 Ucraina, cu câte un gol pe repriză și un al treilea în minutele de prelugire, când portarul ucrainienilor a apreciat greșit traiectoria balonului și a lăsat bolta trimisă să treacă.

Ungaria va înfrunta în semifinală Brazilia, care a învins la limită Slovacia, scor 2-1. Brazilienii au condus la pauză cu 1-0, și-au dublat avantajul la prima fază după reluare, dar slovacii au redus diferența în minutul 36 și au ratat în minutele de prelungire o ocazie imensă de a trimite jocul în două reprize suplimentare. Au ratat un penalty acordat în al doilea minut de prelungiri, la o minge respinsă cu cotul din fața porții.

O calificare a acestora putea transforma semifinalele Mondialului de la Antipozi într-un „careu pur european”, în cazul în care cehii, deținătorii titlului, eliminau Mexicul.

Acest lucru nu s-a petrecut însă. Mexicul s-a impus cu 2-1, într-un final dramatic și România este singura din cele patru care s-a calificat fără emoți în „careu”. Partida România-Mexic va fi a doua semifinală de joi, cu începere de la ora 14.00 (ora României).

 

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.