”Avocatul Anului” din Connecticut, din nou acasă la Reghin Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1058 Vizualizări

”Avocatul Anului” din Connecticut, din nou acasă la Reghin

Două unități de învățământ din Reghin, Gimnaziul „Augustin Maior” și Liceul Tehnologic „Petru Maior” au primit marți, 8 octombrie, vizita unui oaspete mai mult decât special, în persoana Danei Roxana Bucin, fostă absolventă al celor două școli reghinene, nimeni alta decât Consulul Onorific al României în Connecticut, Statele Unite ale Americii. Profitând de prezența în cadrul RePatriot Summit,  desfășurat la Gura Humorului în perioada 3-6 octombrie, Dana Bucin nu a uitat școala care format-o, de anii de liceu pe care i-a absolvit în anul 1998, profilul Matematică-Informatică.

Avocat de Imigrări/Drept Comercial Internațional

Dana Roxana Bucin trăiește de mai bine de două decenii în Statele Unite. Aici a studiat International Business, Politics & Government, și Romance Languages & Literatures la Ohio Wesleyan University, Diploma de drept (Juris Doctor) fiind obținută în urma studiilor urmate la Boston University. Specializarea aleasă a fost avocatura de Imigrări/Drept Comercial Internațional, despre care spune că : „înseamnă privilegiul și oportunitatea de a apăra drepturile celor vulnerabili, fie ei indivizi din alte țări pe meleagurile SUA, fie companii străine care încearcă să dezvolte în mod antreprenorial o piață de desfacere, un produs sau un serviciu în SUA”, afirmă Dana Roxana Bucin într-un interviu acordat publicației Lady Lawyer.

Nominalizare pentru “Cel mai bun Avocat al Anului 2019” în Connecticut

În prezent, Dana Roxana Bucin este Partener Murtha Cullina LLP, o firmă de avocatură cu peste o sută de avocați și cinci birouri în Connecticut, Boston și New York. Începând din 2018, Dana Buvin este Consulul Onorific al României în Connecticut, titlu diplomatic pur onorific, fără plată sau buget, acordat unui cetățean privat care a activat de ceva timp în societatea americană și care este recunoscut de către aceasta și care în consecință poate promova imaginea României la nivel înalt în mediul local politic și de afaceri. De asemenea, în acest an Dana Roxana Bucin a fost nominalizată pentru “Cel mai bun Avocat al Anului 2019” în Connecticut, cel mai înalt premiu al baroului din Connecticut.

Recunoștință adusă școlii reghinene

În cadrul vizitei de la Reghin, Dana Roxana Bucin a vorbit elevilor, cu dragoste despre România, subliniind potențialul pe care îl are in ce privește resursa umana și tradițiile. A incurajat elevii să studieze, să fie curajoși, încrezători, să creeze, să inoveze, să caute soluții la problemele comunității, să se implice în acțiuni de voluntariat , și nu în ultimul rând să fie proactivi economic și social. “Am vizitat Liceul „Petru Maior” și Gimnaziul „Augustin Maior”, în semn de mulțumire pentru educația excelentă primită la aceste instituții. Am dorit să pot aduce umilul meu aport printr-o prezentare motivațională către elevi pe teme de discernământul carierei propice fiecăruia, implicarea în comunitatea locală pe bază de voluntariat, rolul creativității și încrederii in sine și multe altele. M-a încântat întâlnirea cu profesorii dragi și interacțiunea cu elevii de astăzi și sper să punem pe roate schimburi de experiență de care să beneficieze educația în Reghin”, ne-a declarat Dana Bucin, Consulul Onorific al României în Connecticut, SUA.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE