Home / Sanatate / Ovidiu Gîrbovan rămâne manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş

Ovidiu Gîrbovan rămâne manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş

Distribuie

Actualul manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, a câştigat concursul organizat de Consiliul Judeţean Mureş pentru ocuparea funcţiei de manager – persoană fizică la Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

Nota finală: 9,27

Potrivit paginii web a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, spitaljudeteanmures.ro, la concurs au fost înscrişi doi candidaţi: dr. Ovidiu Gîrbovan şi dr. Rodica Virginia Biriş – căreia comisia de concurs i-a respins dosarul pentru „neîndeplinirea condiţiilor stabilite în publicaţia de concurs”.

Nota finală obţinută de dr. Ovidiu Gîrbovan este 9,27 (9.20 pentru evaluarea proiectului de management şi 9,35 pentru evaluarea abilităţilor manageriale ale candidatului).

Cine a făcut evaluarea

Comisia de concurs a avut următoarea componenţă: Genica Nemeş (director executiv al Direcţiei Juridică şi Administraţie Publică din cadrul Consiliului Judeţean Mureş) – preşedinte, dr. Iuliu Moldovan (director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş) – membru, dr. Ion Claudiu Puiac (manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş) – membru şi Kádár Katalin (inspector în cadrul Compartimentului Analiză şi Asistenţă Economică al Consiliului Judeţean Mureş) – secretar.

„Sănătatea ca brand medical mureşean”

Proiectul de management întocmit de dr. Ovidiu Gârbovan este disponibil pe pagina web a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

„Amenajarea, reabilitarea şi modernizarea clădirilor spitalului şi relocarea unor secţii în vederea dezvoltării şi îmbunătăţirii infrastructurii Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dotarea cu aparatură, echipamente şi instrumentar în concordanţă cu evoluţia tehnologiei moderne şi performante, adaptarea structurii organizatorice la nevoia de servicii de sănătate centrate pe pacienţii care se adresează spitalului, toate acestea puse în aplicare de un personal bine motivat şi determinat de valoarea ştiinţei şi conştiinţei profesionale, a calităţii şi asumării responsabilităţii, reprezintă problemele prioritare în abordarea temei proiectului de management”, a precizat dr. Ovidiu Gârbovan în proiectul său de management.

„La motivarea alegerii acestor probleme am avut în vedere necesitatea îmbunătăţirii continue a calităţii serviciilor medicale în concordanţă cu nevoile şi aşteptările pacienţilor şi raportat la criteriile de încadrare a unităţilor sanitare cu paturi în categoriile de acreditare aferente ciclului II de acreditare. Criteriile pe baza cărora se realizează încadrarea în categoriile de acreditare cuprind cumulativ pe lângă nivelul de conformitate cu cerinţele standardelor de acreditare a spitalelor şi ponderea de indicatori care reprezintă obligaţii legale sau indicatori a căror neîndeplinire reflectă deficienţe la nivelul siguranţei pacienţilor şi personalului, funcţionalităţii şi igienei spaţiilor, respectiv deţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare cu sau fără plan de conformare. Doar cu o preocupare permanentă pentru îmbunătăţirea calităţii, cu exercitarea funcţiilor managementului începând cu o planificare şi organizare riguroasă, ritmică şi coerentă, putem asigura premisele unor servicii de sănătate performante care să susţină cel mai preţios bun al comunităţii noastre: „Sănătatea ca brand medical mureşean”, a subliniat dr. Ovidiu Gârbovan, în acelaşi document.

Unitate cu peste 1.800 de angajaţi

Spitalul Clinic Judeţean Mureş are în prezent peste 1.800 de angajaţi şi 1.182 de paturi distribuite în 22 de secţii şi 4 compartimente (69,23% specialităţi medicale şi 30,77% specialităţi chirurgicale), în majoritate clinice, care funcţionează în sistem pavilionar în mai multe locaţii din municipiul Târgu-Mureş.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.