Succese noi pentru salvatorii de la ISU Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 245 Vizualizări

Succese noi pentru salvatorii de la ISU Mureș

Echipa de descarcerare și prim ajutor a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș, a participat, în perioada 2 – 4 octombrie, la Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat, la Craiova, județul Dolj. Membrii echipajului s-au clasat pe locul 1 pentru cea mai bună echipă de descarcerare și pe locul 3 la traumă (Prim Ajutor Calificat). De asemenea, mureșenii au ocupat locul 1 pentru cea mai bună echipă de servanți și pentru cel mai bun comandant de echipaj.

”Avem opt participări la campionatele naționale și cinci participări la campionatele mondiale. Ca și performanță ne putem lăuda cu cinci titluri câștigătoare la campionatele naționale. Avem locul 1 la echipa cu cea mai bună evoluție la proba rapidă de 10 minute la Campionatul Național din 2017. Anul acesta am reușit un loc 9 la Campionatul Mondial din Franța, în cadrul probei standard de 20 de minute unde colegii de pe partea tehnică au obținut locul 2”, a declarat miercuri, 9 octombrie, într-o conferință de presă, plt. adj. Claudiu Miheșan, comandant de echipaj.

Campionate diferite

Campionatele Naționale și Mondiale sunt două competiții foarte diferite, pentru care echipajele ISU Mureș se pregătesc timp de 6 luni, la diverse probe, diferențele dintre campionate fiind resimțite și la rezultatele obținute.

Comandantul echipei, plt. adj. Claudiu Miheșan, a menționat că ”pregătirea noastră trebuie să fie puțin diferențiată pentru că pe partea de național se concurează cu 5 oameni, în timp ce la Campionatul Mondial participăm cu echipă formată din 6 membri. Întâmpinăm dificultăți tocmai pentru că ne pregătim pentru două competiții diferite”.

De asemenea, Campionatul Național cuprinde doar două probe, de 20 de minute și cea de 30 de minute. La Mondiale echipele trebuie să participe la trei probe: rapid, standard și complex.

Diferența rezultatelor de la Campionatul Național și cel Mondial este datorată și faptului că participanții din alte țări au un alt grad de pregătire.

ISU Mureș reprezintă România la Miami

Datorită rezultatelor foarte bune obținute la Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor, echipa care a reprezentat ISU Mureș s-a calificat pentru ediția Mondială de anul viitor, care se va desfășura în Statele Unite ale Americii, la Miami, unde va reprezenta România.

”Echipa reprezentativă a ISU ”Horea” Mureș va participa la Miami la probă de descarcerare din autovehicule, pregătirea se face aproximativ 6 luni pe an pe tura de serviciu, deci odată la 3 zile”, a afirmat plt. adj. Claudiu Miheșan.

Echipa de descarcerare și acordarea primului ajutor este compusă din 6 membri: un comandat de echipaj, doi paramedici și trei subofițeri tehnici.

Proiect româno-elvețian desfășurat la ISU Mureș

În cadrul aceleași conferințe, colonel Cristian Buhăianu, prim adjunct al inspectorului șef ISU ”Horea” Mureș a adus în discuție un proiect româno-elvețian care este în derulare la sediul Inspectoratului.

”La sediul ISU ”Horea” Mureș se desfășoară cursul de pregătire a personalului dispeceratelor integrate. La acest curs participă și dispeceri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale județelor Mureș, Arad, Bihor, Maramureș, Bistrița Nasăud, Covasna, Cluj, Sălaj și Sibiu. Principalul scop al proiectului este cel de a îmbunătăți calitatea serviciilor de urgență prespitalicești și spitalicești prin dezvoltarea și implementarea unui program de formare”, a afirmat col. Cristian Buhăianu.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE