Ungaria-România, finala mică a Mondialului Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 178 Vizualizări

Ungaria-România, finala mică a Mondialului

Selecționata de minifotbal a României a pierdut semifinala Campionatului Mondial care se dispută în Australia, la Perth, 1-2 cu Mexic, urmând să dispute partida pentru medaliile de bronz cu Ungaria. Acest al șaselea joc al României a fost primul în care adversarii „tricolorilor” au reușit să aibă minute de posesie și de dominare. Un joc pe muchie de cuțit, care a necesitat reprize de prelungiri, fiind chiar aproape să se dispute la loviturile de departajare. După o primă repriză foarte echilibrată, încheiată fără gol, mexicanii au deschis scorul prin Edgar Gonzales în al treilea minut din repriza secundă. Era a doua oară când „tricolorii” au fost conduși, după jocul din grupă cu Guatemala, dar și în acela românilor le era suficientă pentru a câștiga grupa și o înfrângere la limită. În minutul 40 mureșeanul Mircea Ungur reușește egalarea, după un corner rezultat la șutul lui Paulevici, deviat, care a lovit și bara. Au urmat minute deosebit de tensionate, în care fiecare dintre cele două puteau obține victoria, cu faze care au dus aproape o la o încăierare.

 

Înfrângere la „foto-finish”

Deși au fost minute bune de întrerupere, jocul nu a fost prelungit și, pentru a mai elimina din tensiunuea finalului, s-a trecut la tensiunea celor două reprize suplimentare, alte 10 minute de suspans. S-a jucat mult mai prudent, de parcă ambele formații preferau să ajungă la „loteria” penalty-urilor.

În minutul 57 totuși, Miguel Vaca reușește să se întoarcă la marginea careului și să-l învingă pe Laszlo Klein. În ultimul minut Andrei Balea a fost aproape să restabilească egalarea, dar „tricolorii” au fost nevoiți să se mulțumească cu disputarea finalei mici, pentru medalia de bronz.

În prima semifinală Brazilia s-a impus tot cu 2-1 în fața Ungariei, care a condus cu 1-0, dar aceasta nu a rezistat în fața sud-americanilor.

La această a treia ediție, România va trebui să lupte așadar pentru medalia de bronz, după ce la prima, cea disputată în anul 2015 în SUA, cu 12 participante, câștigată de gazde, a cucerit bronzul împreună cu Brazilia, deoarece finala mică nu s-a disputat. La a doua, în 2017, în Tunisia, cu 24 formații, România a ratat calificarea în „sferturi”, ocupând locul 9. Aceasta a fost prima ediție cu 32 de echipe și România a fost la un pas de marea finală.

Finala mică se va disputa de la ora 12.00 (ora României), iar duelul pentru titlul mondial de la ora 14.00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE