Bronz pentru România la Mondialul de minifotbal Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 204 Vizualizări

Bronz pentru România la Mondialul de minifotbal

În finala mică a Campionatului Mondial de minifotbal care s-a disputat în Australia, la Perth, reprezentativa României s-a impus cu 3-1 la loviturile de departajare în fața Ungariei și a încheiat competiția pe locul 3, cucerind pentru a doua oară, în trei ediții disputate, medaliile de bronz. După ce ambele echipe europene au fost eliminate dramatic în semifinale, la același scor, 1-2, Ungaria în fața Braziliei și România cu Mexic, cele două au încheiat finala mică fără gol înscris. Cum era de așteptat jocul a fost echilibrat, cu minute de dominare care au alternat și mari ocazii la cele două porți, cu parade ale portarilor, cu șuturi în bare sau imprecise. Niciuna dintre echipe nu a reușit să se impună în timpul regulamentar, deși „tricolorii” au ratat în minutul 37 iclusiv un penalty, prin Stelian Stancu, obținut tot de el. S-a recurs la cele două reprize suplimetare a câte cinci minute, dar nici după disputarea acestora nu s-a înscris, astfel s-a recurs la executarea loviturilor de departajare, care la minifotbal se execută în prima fază câte trei.

România a executat prima, prin mureșeanul Mircea Ungur. Acesta a transformat, iar coechipierul său de la campioana Nova Vita Târgu Mureș László Klein a apărat prima lovitură executată de Fritz Attila pentru maghiari.

Următorii doi executanți pentru „tricolori” au fost Răzvan Plopeanu și Ionuț Alecu. Ambii au înscris, iar maghiari au punctat o dată prin Sos István și nu au mai executat al treia lovitură.

Este așadar a doua medalie de bronz pentru România, după cea din 2015, la ediția disputată în SUA, când finala mică cu Brazilia nu s-a disputat.

În finala mare Mexic a învins cu 4-0 Brazilia și a devenit noua campioană mondială. Învingătorii României în semifinală au deschis scorul în minutul 10, dar s-au desprins abia spre final, cu un al doilea gol reușit cu trei minute înainte de ultimul fluier și alte două în minutele suplimentare.

În lotul României, alături de antrenorul echipei Nova Vita Florin Bejenariu s-au aflat și trei componenți ai echipei mureșene, toți cu contribuții importante la obținerea acestui rezultat: László Klein, Mircea Ungur și Andrei Balea.

Foto: FR Minifotbal

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE