Concurs de creație literară dedicat lui Serafim Duicu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 479 Vizualizări

Concurs de creație literară dedicat lui Serafim Duicu

Fundația ”Școala Ardeleană” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială ”Serafim Duicu” din Târgu-Mureș organizează cea de-a XIX-a ediție a Festivalului – Concurs de Creație Literară ”Serafim Duicu”, dedicat elevilor din ciclul gimnazial și liceal.

Detalii despre concurs

Concursul de creație literară are ca principal scop valorificarea talentului și capacității creatoare a elevilor din învățământul gimnazial și liceal al școlilor din județul Mureș în domeniul literal și a imaginației creative, stimulând, în același timp, interesul față de cultură.

”Simțindu-ne datori, asemenea lui Serafim Duicu, de a fi ”ochi de veghe” asupra lumii, dar și dorind a face dovada efortului creator al acestuia, concursul se dorește a fi o modalitate de omagiere a criticului, istoricului literar, folcloristului, dar și poetului, atât de dedicat Ardealului, Serafim Duicu”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Potrivit aceleiaşi surse, obiectivele concursului sunt ”dezvoltarea simțului estetic, stimularea interesului pentru lectură, descoperirea, cultivarea și valorificarea talentului literar al elevilor, pentru formarea unor cetățeni culți, iubitori de literatură și cunoașterea potențialului de creativitate literară a copiilor și adolescenților”.

Concursul se va derula pe două secțiuni, Proză şi Poezie, și patru niveluri în funcție de clasă, începând cu nivelul 1 pentru clasele V-VI, până la nivelul 4 pentru clasele XI-XII. Participanții la secțiunea Proză vor elabora un text de maximum 3 pagini pornind de la două citate, iar cei de la secțiunea Poezie vor trimite două texte poetice.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din profesori de limba și literatura română din învățământul preuniversitar, care vor acorda premii pentru fiecare secțiune/nivel.

Premierea va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 20.00, la Biblioteca ”Serafim Duicu” din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș.

Înscrierile se pot face până duminică, 13 octombrie la adresa de mail: creatie_duicu@yahoo.com.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE