Share

Home / Invatamant / Fundaţia Michael Schmidt, donaţii pentru trei şcoli din Mureş

Fundaţia Michael Schmidt, donaţii pentru trei şcoli din Mureş

Nouă școli din Transilvania, dintre care trei din judeţul Mureş, vor primi materiale educaționale și jocuri interactive noi, într-un proiect derulat de Fundația Michael Schmidt.

Proiectul de donații derulat de fundație include următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighișoara, Gimnaziul „Friedrich Schiller” Târgu-Mureș, Școala Gimnazială „Augustin Maior” Reghin, Școala Gimnazială Rupea (Braşov), Școala Gimnazială Nr. 12 Brașov, Colegiul Național „Doamna Stanca” Făgăraș (Braşov), Școala Primară Nou Săsesc (Sibiu), Școala Gimnazială Nr. 15 Brașov şi Liceul „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni (Sibiu).

Investiţie „pentru o societate mai bună”

Fundația Michael Schmidt reușește de la an la an să facă activitățile extrașcolare mai interesante pentru cei mici, stârnindu-le acestora dorința de studiu, prin materiale moderne, practice și interactive, care îi ajută, în același timp, și pe dascălii implicați în formarea intelectuală a elevilor și în educația lor zilnică.

„Copiii sunt viitorul nostru al tuturor, iar o investiție în educația lor este o șansă pentru o societate mai bună. De aceea una dintre misiunile principale ale fundației vizează proiecte care să sprijine educația atât pe plan local, cât și național. Este cunoscut că bazele oricărei formații intelectuale, sunt puse în primii ani de școală și de aceea ne dorim să îi susținem pe acești copii de la început, astfel încât ei să aibă acces la cărți și la jocuri interesante care să le deschidă apetitul pentru nou, pentru cunoaștere, pentru studiu, căci doar așa își vor putea construi o carieră, un trai decent și vor avea resursele necesare pentru a-i ajuta și pe ceilalți. Cred în potențialul fiecăruia dintre acești copii și sunt convinsă că ei vor demonstra că educația poate schimba lumea”, a declarat Veronica Schmidt, vicepreședinte al Fundației Michael Schmidt.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al organizației Haus des Deutschen Ostens (HDO) care activează în München și își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru a susține dezvoltarea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concursuri de admitere la mai multe școli militare

O carieră militară de succes începe într-un mediu al disciplinei, al valorilor şi normelor militare. …

Share
Share