Home / Invatamant / Construim prin educație și învățăm jucându-ne „De-a arhitectura în școala mea”!

Construim prin educație și învățăm jucându-ne „De-a arhitectura în școala mea”!

În acest an, Școala Gimnazială „Teleki Domokos” din Gornești face parte din grupul școlilor ce vor implementa programul educațional „De-a arhitectura în școala mea” coordonat de arhitecți voluntari din cadrul Ordinului Arhitecților din București.

Acest program educațional dă posibilitatea elevilor să descopere şi să îşi dezvolte un mod de gândire şi abordare a problemelor specific arhitecţilor şi designer-ilor („design thinking”) prin realizarea de propuneri prin care să îmbunătăţească sau să reimagineze şcoala lor, fiind implicaţi astfel într-un proces de învăţare activă, în care îşi folosesc simţul practic şi creativitatea. Este o abordare a învăţării prin proiect aplicată pe un exemplu concret pe care ei îl cunosc şi utilizează, şcoala.

În primele două întâlniri realizate împreună cu doamna arhitect Bianca Bărbieru, elevii, utilizatorii de zi cu zi ai școlii noastre, s-au arătat a fi în măsură să ne informeze despre cum și-ar dori să fie școala care să-i pregătească pentru viață. Întâlnirile din proiectul „De-a arhitectura în școala mea” au devenit activități extracurriculare în care elevii au redescoperit școala, au prezentat-o arhitectului voluntar și au explicat cum își imaginează locul unde ar dori să învețe și apoi au realizat graficul activităților necesare pentru a-și pune ideile în practică, trecând prin toate etapele și constrângerile unui proiect real. Proiectul se va derula pe toată perioada acestui an școlar.

Coordonator de proiect,

Prof. Veronica ȘANDOR

 

 

Citeste si:  Investiție de 1,6 milioane de lei pentru o școală din Târgu Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Grădiniță nouă, de 1,4 milioane de lei, într-o comună mureșeană

Conducerea Primăriei comunei Apold a atribuit, în data de 13 ianuarie 2022, firmei Mobcomand SRL …