Home / Invatamant / INEDIT. Pauze mai lungi sau zile fără teme pentru elevii care folosesc biciclete și trotinete!

INEDIT. Pauze mai lungi sau zile fără teme pentru elevii care folosesc biciclete și trotinete!

Fundația Comunitară Mureș a desfășurat campania ”Oscar, Șarpele Hoinar” în 10 școli din Târgu-Mureș, în perioada 16 – 27 septembrie. Scopul campaniei a fost promovarea modurilor sustenabile de transport pentru elevii din clasele primare.
În cadrul campaniei au fost implicați 2.350 de copii, părinții acestora și 100 de cadre didactice. Din cele 10 școli, patru au reușit să obțină o creștere semnificativă de peste 34% din media deplasărilor sustenabile.
”Fiind la a patra ediție deja, sondajul inițial este de peste 60% la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș. Noi credem că merită organizată anual această campanie pentru că este foarte eficient, copii încă vin cu bicicletele sau trotinetele la școală. Pe durata campaniei, la acest liceu, în medie, 30 de elevi s-au deplasat zilnic la școală pe două roți”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, Heim Laszlo, organizatorul campaniei.

Recompense tentante

Elevii care vin în fiecare zi cu mijloace de transport convenabile sunt recompensați de către cadrele didactice (pauză mai lungă sau zi fără teme), de asemenea, elevii obțin puncte de fiecare dată când se deplasează eficient.
Obicectivele proiectului au vizat creșterea procentului deplasărilor sustenabile ale elevilor cu minimum 15% în perioada campaniei, dar și generarea unui efect pe termen lung.
”Procentul celor are utilizează bicicleta și trotineta ca mijloc de transport a crescut la 14% la Liceul de Artă și la 15% la Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas”. A crescut semnificativ și numărul celor care se deplasează cu mașina plină, adică deplasarea la școală a mai multor copii cu aceeași mașină, la Liceul cu Program Sportiv procentul a ajuns la 24%”, a spus organizatorul campaniei.
Fundația Comunitară Mureș, a oferit, ca recompensă finală, un rastel de biciclete care a fost amplasat în curtea școlii unde numărul bicicliștilor este cel mai mare.Rezultatele campaniei:
Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”: 92%
Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”: 88%
Liceul Vocațional de Artă: 82%
Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller”: 82%
Liceul Teologic Romano-Catolic ”II Rakoczi Ferenc”: 78%
Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu secția Waldorf: 77%
Școala Gimnazială ”Dr. Bernady Gyorgy”: 76%
Școala Gimnazială ”Europa”: 72%
Liceul cu Program Sportiv ”Szasz Adalbert”: 70%
Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas”: 65%

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

5 iunie, Ziua Învățătorului

Inspectorul școlar general al ISJ Mureș, profesor Claudiu-Gabriel BÎNDILĂ, a publicat astăzi pe pagina inspectoratului …