Home / Cultură / Roman de fantezie erotică lansat la UMFST

Roman de fantezie erotică lansat la UMFST

Săptămâna trecută, marți, 8 octombrie, biblioteca Facultății de Științe și Litere din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș a găzduit lansarea romanului „Homeric”, de Doina Ruști.
Doina Ruști este o autoare premiată atât de către Uniunea Scriitorilor din România, cât și de către Academia Română. Printre cărțile publicate de ea se mai numără și „Omulețul Roșu”, „Patru bărbați plus Aurelius”, „Mămică a două albăstrele”, „Zogru”, „Manuscrisul Fanariot”, și „Mâța Vinerii”.

Realul, îmbinat cu și fictivul„Homeric” este, conform autoarei, un roman de fantezie erotică, situat într-un București mitologizat, în care realul și fictivul se îmbină, pe timpul epocii fanariote.
„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, când nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strângi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atât de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici până la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zânele și spiridușii nu mai este decât un pas. Iar ”Homeric” este povestea acestui pas”, a afirmat autoarea romanului.

„Realism magic”

Stilul Doinei Ruști a fost caracterizat de către profesorul Dumitru-Mircea Buda, în cadrul lansării, ca fiind „această verbă imaginativă, din care se țes poveștile, cu o energie inepuizabilă.”
Deși e turnată în convențiile unor romane istorice, proza pe care Doina Ruști o scrie folosește ipotezele istorice doar ca niște pretexte pentru a explora scenarii fantastice. Împletește ficțiunea cu metaficțiunea într-un aliaj de realism magic”, a spus prof. Dumitru-Mircea Buda.
În cadrul lansării de carte, participanții s-au bucurat de ascultarea unor fragmente din roman, în lectura actorului Costin Găvază, și au avut oportunitatea de a achiziționa cartea, precum și de a primi autograful autoarei.

Alex Ionuț ORBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noua centrală termoelectrică de la Iernut va fi funcțională la finele acestui an

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat în cursul vizitei de vineri la Târgu Mureș că …