Home / Administratie / Strada Mihai Viteazul, în plin proces de reabiltare

Strada Mihai Viteazul, în plin proces de reabiltare

Distribuie

Centrul municipiului Reghin, mai exact strada Mihai Viteazul,  beneficiază în aceste zile de lucrări de reabilitare. Potrivit lui Márk Endre Dezső, viceprimarului municipiului Reghin, lucrările au fost necesare ca urmare a stării precare a drumului, banii alocați investiției fiind cei economisiți în urma neorganizării „Zilelor Reghinene”. Ideea pe care s-a pornit inițial a fost ca reabilitarea să se facă pe enclave, precum cea din B-dul Unirii, la care s-a renunțat în cele din urmă, reabilitarea drumului din centru fiind pe toată lățimea drumului, ”de la bordură la bordură”.

„În cartierul Unirii am făcut reabilitare pe enclave, am rașchetat și am reparat  suprafețe mai mari, omogene. Aceeași idee a fost și în centru, să punem  aparatul de rașchetat pe suprafețe mai întinse, enclave gen ”Uniri”. În urma unei analize mai atente, văzând cât de stricat e asfaltul din zona Mihai Viteazul, până în Piața Mare, am propus să reabilităm  integral. Am pus un buget de 450.000 lei la începutul anului pentru investiții în zona centru. Binențeles că această sumă nu a ajuns, nu acoperea nici măcar un sfert. Atunci au apărut discuții să facem lucrarea cum putem, astfel ca fâșia de asfalt să aibă doar  7 metri lățime, dar rămânea lateral 1,5 metri neasfaltat. Normal că dădea prost o astfel de lucrare, iar eu am propus să facem această asfaltare ”de la bordură la bordură”. A venit situația în care am rămas singur la conducerea orașului, am recalculat tot, am refăcut proiectul integral, de la bordură la bordă, dar cu un alt buget. Nu am avut banii suficienți , fapt pentru care m-am luptat să nu mai facem „Zilele Orașului”, iar  banii să-i investim în ceva palpabil. Am avut puterea să-i conving pe colegii consilieri, astfel am renunțat la Zilele Orașului, iar banii pentru acest eveniment, plus cei dintr-o rectificare și cei 450.000 lei de care am pomenit,  a ieșit acest proiect cu această asfaltare integral pe o suprafață de 10.300 mp, de la semaforul din centru până la Piața Mare”, a precizat viceprimarul Márk Endre Dezső.

Reabilitarea spaților de parcare 

Pe lângă asfaltare, vor fi reabilitate și zonele de parcare. „Arhitectul șef a venit cu o idee genială, să facem și parcările cu un drum, să readucem stilul vechi, clasic, astfel încât parcările să le facem cu piatră cubică, în două nuanțe, gri închis și gri deschis, pentru a putea delimita aceste parcări, să nu le mai trasăm cu vopsea. Această lucrare necesită bani în plus, fapt pentru care ea se va realiza cel mai probabil în cursul anului viitor”, a precizat Márk Endre Dezső.

Praful, discomfort pentru reghineni

Una din problemele reclamate de cetățenii a fost praful generat de lucrările de reabilitare. „Am discutat cu firma care a câștigat licitația pentru execuția acestei lucrări, și ei spun că nu prea există la noi utilaje care să aspire o cantitate atât de mare de praf,  plus că nici folosirea apei nu reprezenta  o soluție, deoarece ieșea o mocirlă, și era și mai rău. Din păcate există un disconfort al acestei lucrări. Eu personal nu aș fi făcut această lucrare în același timp cu manifestarea din centru, Festivalul Toamna Reghineană,  ci aș fi făcut-o separat, în care să fie închis pe sectoare centrul orașului”, a spus viceprimarul Reghinului, mulțumit că banii publici au fost destinat investițiilor în beneficul reghinenilor. „Mă bucur că destinația banilor pentru Zilele Reghinene  au ajuns într-un loc bun. Sunt convins că cetățenii municipiului Reghin  au înțeles acest lucru, în condițiile în care,  anul acesta avem un buget auster, din cauza guvernului  care ne-a promis dar nu ne-a dat.  Ne mai lipsesc vreo 7 miliarde din ce ne-au promis, de aceea,   orice ban adunat sau economisit trebuie folosit în astfel de investiții”, a subliniat viceprimarul Márk Endre Dezső.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zi de Zi 20 de ani / La Mulți Ani, Zi de Zi!

Distribuie 20 de ani de existență a sărbătorit în această seară Cotidianul Zi de Zi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.