Home / Recomandări zi de zi / A început ”Săptămâna prevenirii traficului de persoane”

A început ”Săptămâna prevenirii traficului de persoane”

Distribuie

Centrul Regional Târgu-Mureş al Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează, în perioada 14-20 octombrie, o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Prima activitate, la Gimnaziul ”Friedrich Schiller”

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să  abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

Prima dintre aceste activităţi a avut loc la Şcoala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureş, unde a fost adusă în atenţie însemnătatea zilei de 18 octombrie, elevii primind informaţii despre exploatarea prin cerşetorie în contextul implementării la nivel local a campaniei naţionale „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”.

”În zilele următoare vor avea loc întâlniri cu elevi şi tineri din cadrul mai multor unităţi şcolare din judeţele Mureş şi Harghita care vor afla cum se previne acestă formă de abuz, care sunt cauzele şi efectele acestui fenomen care afectează grupurile vulnerabile şi face victime la nivel naţional şi internaţional”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Centrului regional Târgu-Mureș al ANITP.

Punctul culminant, în 18 octombrie

Cea mai importantă dintre activităţi va fi organizată vineri, 18 octombrie, de la ora 11.00, în sala mare a Palatului Adminsitrativ din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş. Evenimentul reuneşte mai mulţi actori sociali, de la elevi şi cadre didactice până la membri ai echipei antitrafic constituită la nivelul judeţului Mureş şi reprezentanţi mass-media.

”Activitatea va include şi o parte artistică oferită de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Bernady Gyorgy” şi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu”, ambele din Târgu-Mureş, coordonaţi de profesori din aceste unităţi şcolare. Adresăm pe această cale invitaţia de implicare a tuturor celor care doresc să sprijine acţiunile noastre prin diseminarea mesajul antitrafic postat în mediul online şi canalele media locale, pentru a fi receptat de un public cât mai numeros.

Rămâne de actualitate Help – Line-ul 0800-800-678, linie telefonică pusă la dispoziţia victimelor trafiului de persoane de către Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane”, se mai menționează în comunicat.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție de istorie la Târgu Mureș, Jandarmeria Română 1850-2020

Distribuie Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.