Home / Slider / Cazuri noi de furturi de energie electrică într-o comună de lângă Târgu-Mureş

Cazuri noi de furturi de energie electrică într-o comună de lângă Târgu-Mureş

Trei echipe din cadrul Sucursalei Mureș a SDEE Transilvania Sud, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean „col. Sabin Motora” Mureș, au efectuat miercuri, 16 octombrie, 14 controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor din localitatea Porumbeni, comuna Ceuașu de Câmpie.

Improvizații cu riscuri

Din totalul instalațiilor verificate, au fost identificate patru locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții asupra contorului electric, racordare directă la rețeaua electrică sau consum de energie electrică fără contract de furnizare a energiei electrice.În încercarea de a folosi gratuit energie electrică, aceste persoane se expun la riscurile pe care branşarea la reţeaua electrică prin instalaţii improvizate le poate avea. Acestea pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

”Potrivit prevederilor articolului 92, alineatul 1 şi alineatul 2 din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, ”deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alineatului 4, chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte”, se precizează într-un comunicat remis de Serviciul Relații Publice, Comunicare și Reclamații SDEE Transilvania Sud – Sucursala Mureș.

(Redacţia)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Expoziția omagială György Harag, deschisă până duminică la Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Teatrul Național Târgu-Mureș a vernisat în data de 4 iunie expoziția omagială György Harag. Instituţia …