Home / Sport / Prima ediție a turneului internațional de șah Open Târgu Mureș

Prima ediție a turneului internațional de șah Open Târgu Mureș

Distribuie

Clubul Sportiv Juvenes Târgu Mureș organizează de joi până duminică, în perioada 17-20 octombrie, prima ediție a turneului internațional de șah Open Târgu Mureș. Evenimentul se va desfășura la Hotelul Continental, startul urmând să aibă loc joi, 17 octombrie, de la ora 15.30, odată cu tragerea la sorți care se va efectua cu ajutorul calculatorului, cu programul Swiss Manager.

Turneul este open general pentru jucători legitimați cuprinși în listele ELO sau CIV, care se raportează la FIDE și FR de Șah, iar sistemul de joc se va desfășura pe durata a 7 runde, în sistem elvețian, cu o durată a partidei de 90 minute +30 sec bonus/mutare/jucător, începând cu prima mutare. Joi, de la ora 16 se va juca doar prima rundă, urmând ca vineri să se joace runda 2 (ora 9) și runda 3 (ora 15), sâmbătă runda 4 (ora 9) și runda 5 (ora 15), iar duminică runda 6 (ora 9) și runda 7 (ora 15). La criteriile de departajare se va ține cont de numărul de victorii, performanța elo FIDE, Bucholtz, iar festivitatea de premiere se va desfășura duminică, la o jumătate de oră după încheierea ultimei runde.

Mari Maeștri și Maeștri Internaționali prezenți

Acest turneu este cel mai important organizat la Târgu Mureș în ultimii zeci de ani, printre participanți fiind anunțați mai mulți Mari Maeștri și Maeștri Internaționali. Printre aceștia, îl putem aminti pe Andrei Istrătescu, unul dintre cei mai titrați șahiști români în activitate, dublu campion național, care a evoluat pentru România dar și pentru Franța. El are în palmares titlul european de juniori sub 16 ani cucerit în 1991, în anul următor, la 17 ani, a devenit campionul României la seniori, apoi, la 19 ani, a obținut titlul de Mare Maestru Internațional. A evoluat la 7 olimpiade pentru România, după care, din 2011, a reprezentat Franța, cu care a participat la un campionat european.

Alte nume importante sunt Marius Manolache și Vlad Jianu, urmați în lista provizorie de nu mai puțin de 7 maeștri internaționali, printre care se află câștigătorul turneului Arad Open 2019, moldoveanul Soltanici Ruslan.

Lista este îmbogățită cu maeștrii FIDE, jucători din mai multe părți ale țării, cum ar fi: Iași, București, Brașov, Cluj, Târgoviște, Pitești.

Este foarte îmbucurător faptul că vor participa mai mulți juniori, seniori peste 50 de ani și veterani la acest turneu.

Numărul participanților depășește cu mult cifra de 100, iar printre aceștia se vor număra și șahiștii clubului organizator, precum și mai mulți care evoluează la CSȘ Târgu Mureș. Turneul se dorește a deveni unul tradițional, după cum a declarat Maestrul Internațional Daniel Baratosi (în foto), principalul organizator. „După foarte mulți ani, Târgu Mureșul organizează o întrecere de asemenea anvergură. După finalele Campionatului Național disputat în 2014, acesta este cel mai puternic turneu, primul internațional și ne dorim ca acesta să devină unul de tradiție. Pentru ediția următoare ne-am propus deja să stabilim o altă perioadă, mai accesibilă pentru participanți și să modificăm sistemul de desfășurare la 9 runde”, ne-a dezvăluit MI Daniel Baratosi.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: CSM Târgu Mureș a învins din nou Oradea

Distribuie Echipa de baschet masculin – Liga I din cadrul CSM Târgu Mureș a jucat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.