Home / Social / Dezbatere educațională la Penitenciarul Târgu-Mureş

Dezbatere educațională la Penitenciarul Târgu-Mureş

”Ziua Internațională a Educației în Penitenciare” a fost celebrată, luni, 14 octombrie, la sediul Penitenciarului din Târgu-Mureș.

Administrația Națională a Penitenciarelor, încă din anul 2014, demarează activități pentru celebrarea zilei de 13 octombrie, ca ”Zi Internațională a Educației în Penitenciare”, subliniind necesitatea funcției educative a instituțiilor de detenție și importanța intervenției recuperative, organizate și derulate cu persoanele care execută sancțiuni privative de libertate, organizând activități tematice, valorizate la nivel european.

”Educație pentru toți”Activitatea centrală a fost o dezbatere pe tema ”Educație pentru toți”, și a implicat persoanele private de libertate care urmează cursurile de școlarizare.

”În cadrul acesteia, a fost reiterate, chiar de către inspectorul școlar general al județului Mureș, domnul profesor Ioan Macarie, ideea că nivelul de dezvoltare al societății este direct proporțional cu nivelul de educație al indivizilor ce o constituie”, a precizat Tatiana Maria Macarie, subinspector de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului Târgu-Mureș.

La finalul dezbaterii, deținuții au oferit profesorilor care își desfășoară activitatea în penitenciar câte un tablou făcut chiar de ei în cadrul Atelierului ocupațional destinat acestui eveniment. Profesorii au desfășurat, cu deținuții, și alte activități specifice acestei zile: concursuri tematice, atelier ocupațional și conferințe.

La eveniment au participat și reprezentanții instituțiilor colaboratoare ale Penitenciarului Târgu-Mureș, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 Reghin.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Informații privind depunerea declarațiilor de avere

Luni, 15 iunie 2020, este data limită la care persoanele prevăzute la art. 1, alin. …