FOTO: Bunătăți din ”cămara bunicii”, la Gimnaziul ”Alexandru Ioan Cuza” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 726 Vizualizări

FOTO: Bunătăți din ”cămara bunicii”, la Gimnaziul ”Alexandru Ioan Cuza”

Gimnaziul ”Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș, a organizat vineri, 18 octombrie, pentru a treia oară, evenimentul ”Bunătăți din cămara bunicii”.

De la compot și zacuscă, la dulciuri și fructe

În curtea școlii au fost amenajate standuri pe care elevii au prezentat și degustat preparatele făcute în casă cu ajutorul părinților și a bunicilor. Sute de elevi au fost încântați de mâncăruri specifice anotimpului de toamnă.

”Urmărim să le formăm copiilor un comportament sănătos în ce privește nutriția. Vrem să le arătăm părinților că nu trebuie să mai vină de acasă cu cornuri cumpărate, ci cu sandvișuri preparate în casă”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. Emilia Moldovan, organizatoare a evenimentului.

Printre deliciile culinare consumate s-au numărat celebrii dovleci copți, zacusca bunicii, compotul de struguri și prune, prăjituri, plăcinte, precum și nelipsitele fructe ale toamnei. Totodată, elevii clasei a VI-a au surprins pofticioșii cu un ceaun de gulaș.

”Părinții au fost încântați de această inițiativă, după cum se vede pe mesele copiilor. Mai mult decât atât, la fiecare clasă sunt implicați bunicii, prin proiectul ”Generații” care presupune implicarea bunicilor în viața activă a școlii”, a mai spus prof. Emilia Moldovan.

Elevi entuziasmați

Curtea școlii a fost plină de elevi entuziasmați de numeroasele preparate care lăsau gura apă celor mai pofticioși.

”Este un eveniment foarte frumos, noi suntem foarte fericiți și încântați de toate bunătățile. Eu am adus cornulețe cu gem și cornulețe cu nucă făcute de mama și de mine”, a spus Emanuela Florea, elevă la clasa a III-a D.

”Îmi place foarte mult evenimentul pentru că avem multe mâncăruri, gemuri, prăjituri și plăcintă. Cred că mâncărurile astea sunt mai bune pentru că sunt făcute acasă. Eu mereu îmi ajut părinții și bunicul la gătit, în special la salate de fructe sau de legume”, a afirmat Alexandru Ioan, elev în clasa a III-a D.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE