Concert aniversar la Filarmonca Târgu-Mureş Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

Concert aniversar la Filarmonca Târgu-Mureş

Cristian Mandeal va dirija, joi, 31 octombrie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, un concert care aniversează 70 de ani de Filarmonica din Târgu-Mureş, cu un program ce cuprinde ”Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 în Si bemol major”, solist Alexei Nabioulin (Rusia) şi ”Simfonia a II-a în Re major” de Johannes Brahms.

Evenimentul va închide ediţia a 29-a a Festivalului internaţional ”In memoriam Constantin Silvestri” ce se desfăşoară între 3 şi 31 octombrie 2019.

”Legătura mea cu Filarmonica din Târgu-Mureș datează aproape dintotdeauna. A fost prima orchestră profesionistă care mi-a oferit un loc de dirijor. Eram necunoscut și neexperimentat, aveam timidități și stângăcii”, a declarat Cristian Mandeal.

Cristian Mandeal are peste 40 de ani de activitate dirijorală neîntreruptă, exercitându-și profesia atât în România cât și în străinătate. Ca Dirijor Principal şi Director General al Filarmonicii „George Enescu” (1991 – 2009) a ridicat nivelul acesteia la cote deosebit de înalte, lăsând în urmă o instituţie – etalon pentru România.

Andreea GONDOR

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE