Home / Slider / FOTO: Dovleacul, vedeta stațiunii Sovata!

FOTO: Dovleacul, vedeta stațiunii Sovata!

Distribuie

Stațiunea Sovata este pe lista oricărei persoane care vrea să se relaxeze, aerul curat, natura și preparatele gustoase atrăgând în fiecare an mii de turiști, indiferent de anotimp. Mai puțin este cunoscută valoarea stațiunii pe timp de toamnă, culorile anotimpului fac ca acest loc să fie de vis. Toate aceste frumuseți ale toamnei sunt valorificate prin ”Festivalul Dovleacului”.

Organizat între 18 – 20 octombrie, ”Festivalul Dovleacului” încântă turiștii cu bucate alese, muzică bună, concerte, activități pentru cei mici, multă voie bună dar, mai ales, cu renumiții dovleci. Vremea frumoasă din aceste zile a fost un bonus care a contribuit la starea de bine. Mâncărurile pe baza de dovleac sunt acompaniate, bineînțeles de decorurile de pe promenada decorată cu… dovleci.

Activități interesante

Anul acesta, străzile stațiunii au fost ornate cu nu mai puțin de 2.000 de dovleci decorați și aranjați de către elevii de la școlile din localitate. Dovlecii au fost procurați de Asociația de Turism Sovata Băi din localitatea Ghindari. Ulterior, au fost împărțiți la școli, iar fiecare, după propria imaginație sau urmând teme alese împreună, au decorat și pictat legumele.

Pe străzile stațiunii, printre dovleci, și-au găsit locul și numeroși expozanți cu produse hand-made. Lăsând la o parte dovlecii decorați, pofticioșii au putut degusta preparate din dovleac, cum ar fi supra-cremă de dovleac, prăjituri, plăcinte, dovleac copt, dovleac prăjit, chiar și compot din dovleac.

Festivalul a început, vineri 18 octombrie, cu o paradă la care au luat parte elevii din localitate și husari. Cei mici au fost răsplătiți prin activitățile interactive cu Mate Miklos – reprezentație de taekwondo, dans interactiv cu Biro Edith, jocuri distractive cu clovn și o paradă a mașinilor de pompieri.

”Cel mai mare succes l-a avut parada mașinilor de pompieri, copii au fost foarte încântați, au vorbit cu pompierii și au făcut multe poze”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, Csiki Istvan, agent ghid de turism în cadrul Centrului de Informare Turistică Sovata.

După oră 14.00, a venit rândul elevilor mai mari, începând cu clasele V – VIII. Au avut diferite programe interactive, spre seară trupa DJ Project a ținut cel mai mare concert din cadrul festivalului.

Parada mașinilor de pompieri și concerte

A doua zi de festival a încântat turiștii cu la fel de multe activități. Ziua a început cu Parada mașinilor de pompieri care a avut același succes ca în ziua precedentă, concertul Ansamblului ”Spice Mureșene” a destins atmosfera, iar de la ora 16.00 a fost o prezentare Zumba și urcarea cu balonul cu aer cald. Formația din Ungaria Bojitorian a pus capăt activităților din ziua respectivă.

În ultima zi, artiștii care au prezentat programele culturale din această vară, au fost premiați ca mai apoi să facă loc pe scenă trupei Road of Life și trupei Bagossy Brothersw Company.

”Fiind la a șasea ediție, pot să spun că Festivalul a evoluat foarte bine. Începând cu anul trecut am început să avem mai multe programe și concerte de un nivel mai înalt”, a precizat Csiki Istvan.

”Acest Festival este important pentru noi pentru că ne permite să prelungim sezonul și putem să contrabalansăm sezonalitatea. Am remarcat faptul că avem atât de mulți turiști ca și vara. Pot să spun că a avut succes încă odată, ziua de sâmbătă a fost chiar punctul culminant”, a mai afirmat reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sovata.

Sovata, ”o locație foarte sănătoasă”

La eveniment a participat și Fülöp László Zsolt, primarul orașului Sovata, care a precizat că autoritățile locale caută permanent soluții pentru dezvoltarea turismului local, precum și pentru îmbunătățirea condițiilor de practicare a turismului.

Scopul acestui festival este de a atrage cât mai mulți turiști după terminarea sezonului estival, așa că noi facem toate demersurile ca să atragem cât mai mulți turiști, pentru că nu numai de îmbăiere e bine la Sovata. Sovata este un oraș, o locație foarte sănătoasă, nu numai de ședere și relaxare, ci sunt tot felul de programe de divertisment, târguri meșteșugărești, concerte, tot ce e nevoie pentru a distra participanții”, a declarat Fülöp László Zsolt, citat de Radio Târgu-Mureș.

Text: Andreea GONDOR

Foto: Andreea GONDOR, Tokfesztival – Festivalul Dovleacului/ Facebook

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.