Share

Home / Sport / Dublu eșec pe Someș, la baschet

Dublu eșec pe Someș, la baschet

Ambele echipe de baschet târgumureșene au cedat categoric partidele susținute la Cluj-Napoca, în fața formațiilor locale de la Universitatea.. Prima care a evoluat a fost cea feminină de la BC Sirius-CS Mureșul, care în cea de-a III-a etapă a noii ediții a campionatului din Liga Națională seria Vest, a suferit al treilea eșec la un scor categoric, 32-79. La fel ca și în precedentele două partide susținute, mureșencele au reușit într-un singur sfert să mențină jocul echilibrat. Acesta a fost chiar primul, dar și acesta parțial, câștigat de către gazde cu 18-10. Clujencele și-au asigurat un avantaj confortabil după al doilea, în care atacul mureșencelor a fost ca inexistent (23-3), dar nu au cedat inițiativa și au înscris și în ultimele două sferturi un număr dublu de puncte față de adversare: 24-12 și 14-7. Faptul că principala marcatoare a gazdelor, Artavia Ford a înscris cu un singur punct mai puțin decât întreaga echipă mureșeană spune totul despre această partidă. DE la BC Sirius doar Gál Emese a reușit să înscrie din afara semicercului de 3 puncte, cu două reușite și un total de 8 puncte, fiind principala marcatoare a echipei. Brittney Dunbar a înscris și ea 7 puncte, Cristina Badi 6, Pálfi Tünde 5, Andreea Feiseș 4 și Alexandra Bobar 2.

Fără lot, fără replică

La masculin echipa CSM Târgu Mureș, retrasă în Liga I după ce se anunța printre favorite la lupta pentru play-off în noua ediție, a disputat etapa a II-a, tot cu Universitatea, cedând cu 80-56 (27-8, 21-14, 19-19, 13-15). Clujenii și-au asigurat victoria din prima parte a jocului și cu un 48-22 la pauză au slăbit ritmul, permițând mureșenilor să încheie la egalitate sfertul trei și să-l câștige pe ultimul, reducând astfel proporțiile scorului. În ciuda înfrângerii categorice, cel mai bun marcator al partidei a fost mureșeanul Bölöni Tamás, cu 31 de puncte înscrise, cu 4 reușite de la distanță, în timp ce pentru clujeni Rareș Mihășan a reușit 24. Pentru CSM au mai înscris Daniel Ștețca, autor a 10 puncte (1×3), Toth Ádám 4, Barabási Zalán 4, Siko Zalán și Cristian Mureșan câte 2, Tar Krisztián 1. Au mai jucat Szilveszter Botond și Daniel Costasuc.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Joc bun și victorie pentru fetele Sirius

Echipa feminină de baschet BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a mai adăugat o victorie, dar …

Share
Share