Home / Administratie / Județul Mureș, atractiv pentru investitorii turci

Județul Mureș, atractiv pentru investitorii turci

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a avut marți, 22 octombrie, o întrevedere cu Excelența Sa Füsun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turcia în România, aflată la Târgu-Mureș într-o vizită de lucru, împreună cu Consiliul de Conducere al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

”Discuțiile au avut ca punct central cooperarea bilaterală de-a lungul timpului, fundamentată pe un dialog eficient și o inițiativă fermă din partea ambelor state, care au dus la rezultate excepționale pe plan economic, socio-cultural și de securitate regională. Mircea Dușa a prezentat excelenței sale principalele date caracteristice ale județului Mureș, dar și o imagine a colaborării dintre România și Turcia la nivel de județ”, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Instituției Prefectului Județul Mureș.

Potrivit aceleiași surse, discuțiile s-au axat și pe posibilitățile de dezvoltare a relațiilor în domeniul economic, comercial și cultural. Prefectul județului Mureș a subliniat și buna colaborare dintre Turcia și România în vederea realizării obiectivelor din Parteneriatul Strategic dintre cele două state.În același comunicat se precizează că ”numeroși oameni de afaceri din Turcia și-au deschis aici întreprinderi private în industria de prelucrare a lemnului, a oțelului și a maselor plastice, comerț, transporturi, extracția pietrișului și a nisipului, construcții, servicii și activități sportive, datorită potențialului economic, social și turistic al județului Mureș”.

Andreea GONDOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sângeorgiu de Mureș, o comună unde merită să trăiești

Vegheată de Dealul Pițigoiului, grănițuită de râul Mureș, dăruită cu ape minerale clorurate, sodice, iodurate, …