Home / Slider / Mureș: Peste 200 de sancțiuni aplicate în cadrul acțiunii Truck & Bus

Mureș: Peste 200 de sancțiuni aplicate în cadrul acțiunii Truck & Bus

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a desfășurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri.
Serviciul Rutier Mureș, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a desfășurat o acțiune în vederea reducerii accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.
Potrivit datelor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, pe parcursul acțiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la nouă locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare”.
De asemenea, polițiștii au verificat 689 de autovehicule, dintre care 486 de trasport de marfă și 203 autovehicule de transport de persoane.
În urma controalelor, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate opt sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, două pentru lipsa unor documente ale conducătorulilor de autovehicule și 19 sancțiuni pentru alte abateri.
În ceea ce privește transportatorii de mărfuri, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea sub influența alcoolului, 60 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, șase pentru defecţuni tehnice ale vehiculelor, una pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, două pentru lipsa documentelor operatorului de transport, șapte pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 23 de sancţiuni pentru alte abateri.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premierul Ludovic Orban vine la Tîrgu Mureș

Prim-ministrul României, Ludovic Orban va participa vineri, 29 mai, ora 11, la semnarea contractului de …