Szőcs Bernadette, propusă pentru Distincția ALAE Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

Szőcs Bernadette, propusă pentru Distincția ALAE

Consilierul județean liberal Ervin Molnar a înaintat executivului Consiliului Județean Mureș dosarul complet al procedurii privind acordarea Distincției ALAE  domnișoarei Szőcs Bernadette Cynthia, personalitate  remarcabilă  a  sportului mureșean, național, european și mondial.

„Născută la Târgu-Mureș, Szőcs Bernadette Cynthia a adus României, după 23 de ani, bucuria de a avea cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa. În prezent, Bernadette ocupă locul al II-lea în clasamentul european și poziția 17 în topul mondial la senioare.

Propunerea  noastră  privind  acordarea  Distincției  ALAE domnișoarei Szőcs Bernadette Cynthia se fundamentează pe argumente care țin de performanțele sportive realizate, care o recomandă drept un veritabil ambasador al județului Mureș, primul club la care a activat fiind CSS LPS Târgu-Mureș. Prin urmare, considerăm oportună oferirea acestei distincții domnișoarei Szőcs Bernadette Cynthia,  ca  o  recunoaştere  şi  recompensă  morală  apentru performanțele domniei sale”, a precizat Ervin Molnar.

De mai mulți ani în topul mondial

Ultimul rezultat de mare valoare reușit de către Berni a fost titlul european cucerit în acest an cu echipa României, care și l-a păstrat dealtfel pe cel cucerit în urmă cu un an. Așa cum se arată în comunicat, ea a devenit după decenii cea mai valoroasă jucătoare a României, după ce în anii 80 o altă mureșeancă, Olga Nemes era prima jucătoare din România care cucerea cel mai puternic turneu individual al Europei, Top 12. Mureșeanca este de mai mult timp cea mai bine clasată jucătoare non-asiatică din lume, cunoscând faptul că deja mai multe dintre echipele europene se bazează pe aportul asiaticelor la nivel de reprezentativă.

Mureșeanca a părăsit clubul unde a făcut primii pași în sportul cu mingea de celuloid sub îndrumarea antrenorilor Ungvári Imola și Romeo Lupașcu, dar la vârsta junioratului a părăsit orașul, continuând să joace la Bistrița, localitate în care această disciplină se bucură de mai mult sprijin, iar în prezent evoluează în campionatul Germaniei.

„ALAE este cea mai importantă distincţie acordată de Consiliul Judeţean Mureş, care se acordă pentru curajul de a izbândi, puterea de a inspira și excelență în domeniul de activitate al personalităților premiate. Dosarul procedurii privind acordarea Distincției ALAE include și acordul expres al domnișoarei Szőcs Bernadette Cynthia, pe care l-am obținut în urma corespondenței purtate cu marea noastră campioană”, a mai precizat Ervin Molnar.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE