FOTO: Am “recidivat” și ne obișnuim: locul I la Cupa Presei la Tir Galerii Foto
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 709 Vizualizări

FOTO: Am “recidivat” și ne obișnuim: locul I la Cupa Presei la Tir

Pură adrenalină, un test fizic complicat pentru o persoană fără antrenament, așa că mai apare câte un tremurat al mâinilor după experiența trasului cu arma, și încântare. Sunt doar câteva din senzațiile trăite de către reprezentanții mass-media mureșene care au răspuns ieri prezent la invitația Forțelor pentru Operații Speciale din Târgu Mureș și au participat la ediția din acest an a Cupei Presei la Tir care precede celebrarea Zilei Armatei pe 25 octombrie. Și ca ziua să fie completă și reușită, avem din nou un premiu I la această competiție, colegul nostru Răzvan Matei, DTP-ul revistei Transilvania Business, care a reprezentat și cotidianul Zi de Zi, reușind să obțină 196 de puncte.

 

Adunarea în Poligonul de la Sângeorgiu de Mureș s-a dat la ora 10, când 15 reprezentanți ai presei scrise, radiourilor și televiziunilor mureșene s-au așezat în cerc pentru a asculta instrucțiunile de utilizare a armei și de siguranță ca apoi să se așeze la linia de ochire.

Fiecare concurent a executat foc cu un pistol Glock 17, prima dată de la 10 m de țintă, și a încercat să tragă cât mai aproape de cercul 10, aducătorul de 10 puncte. Așa au descărcat primul cartuș cu 10 gloanțe. S-au apropiat apoi la doar 5 m de țintă și au reluat tragerea. 10 focuri, trase de fiecare după cum i-a fost îndemânarea și sângele rece.

După consumarea celor 300 de gloanțe, militarii au tras linie și au stabilit următorul clasament final: Răzvan Matei – Transilvania Business și Sorin Tanțos – Antena 1, locul I, Daniel Radu – Televiziunea Tîrgu Mureș – locul II, iar Alexandra Cotoi – Ardeal TV, locul III.

Pentru colegul nostru este a doua oară, doar în acest an, când se clasează pe podium la Cupa Presei la Tir, așa că întrebarea: Cum ai reușit? vine firesc.

“Experiența, tot vin aici de 10 ani, cred. (…) Foarte puțin ajută airsoftul, dar în rest e total diferită senzația. Mă refer la recul, adrenalină, altfel de greutate a armei, deci diferă”, recunoaște Răzvan, care a mai spus că astfel de întâlniri ar trebui să fie mai dese și cu mai mulți participanți. Și nu avea cum să scape atât de ușor. Întrebat ce părere are despre a fi militar, Răzvan crede că “Este o meserie foarte interesantă, îi apreciez foarte mult pentru ceea ce fac, îi respect, dar nu cred că aș putea să o fac niciodată pentru că e prea grea”.

Clasat pe locul al doilea, Daniel Radu a mărturisit că are ceva antrenament și de acasă. „E o pasiune a mea, vine din familie, de la tatăl meu care a lucrat în cadrul Armatei, iar armele întotdeauna mi-au plăcut (…) Important nu e locul, e modul în care te simți, e adrenalina pe care o simți atunci când ai o armă de foc în mână”, a spus redactorul Televiziunii Tîrgu Mureș.

Acum dacă premianții ne-au tot amintit de adrenalină, să vedem cum s-au simțit și celeilalți participanți.

Antrenat cândva într-un liceu militar, Titus Ilovan, redactor la Televiziunea Tîrgu Mureș, a afirmat că: “Deși am mai tras, e o diferență față de ceea ce se întâmplă la televizor, față de cee ace s-ar putea să se întâmple pe calculator, în cazul în care te joci astfel de jocuri, e o diferență față de antrenamentul fără cartușe, pentru că în momentul în care vin cartușele, automat tendința e să te gândești mai departe și să îți tremure mâna. Mie mi-a tremurat mâna, mai pe final, dar am început bine și am terminat relativ în regulă. Una peste alta a fost o experiență importantă pentru noi ca echipă, importantă că ne-am văzut aici oamenii din presă care am mai rămas prin Târgu Mureș și trebuie să felicităm Armata Română că ne-a oferit această șansă că și așa ne vedem destul de rar”.

Redactor la TVR Târgu Mureș, Gombos Emőke e convinsă că va mai participa la astfel de competiții. “Mi se pare o experiență inedită, pentru mine e a doua oară când trag la țintă și sunt foarte mulțumită de mine. (…) Important este să fii calm și să asculți instrucțiunile care ți se dau. Primele focuri au fost mai grele, apoi mi-am intrat în mână și mi-a fost mai ușor”, a spus colega noastră.

Iar concluzia ne-a oferit-o lt. col. Sergiu Colceriu, comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu Mureș. “Ne bucurăm că activitatea a decurs exact cum am planificat-o, fără incidente, rezultatele au fost foarte bune și chiar peste așteptări aș spune, cel mai bun a câștigat, iar ceilalți se vor antrena pentru ca în anii viitori să urce pe podiumul pe care l-am pregătit în acest scop”, a conchis comandantul.

 

Manifestări în 25 octombrie

 

De Ziua Armatei, în Piața Trandafirilor va avea loc, între 9 și 11, o expoziție de tehnică militară și intervenție, armament, aparatură optică și echipamente specifice Forțelor pentru Operații Speciale, Poliției Naționale, Jandarmariei Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale.

La ora 11 este programată să înceapă ceremonia militară care va avea loc, traditional, în Piața Victoriei, în fața Palatului Administrativ.

“Vor exista două momente inedite, primul moment constând în parașutarea drapelului national în mijlocul asistenței, acțiune cu un grad de risc deosebit, realizată de un militar din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale din Târgu Mureș. Finalul ceremoniei va fi, de asemenea, unul inedit, constând în survolul zonei centrale a Municipiului Târgu Mureș de către un grup de aeronave aparținând Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, dacă vremea va fi bună, sperăm să avem la start 6 elicoptere IAR 330 Puma Socat și 6 MIG-uri 21 Lancer”, a mai adăugat lt. col. Sergiu Colceriu, comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu Mureș.

Ar mai fi de precizat că în 25 octombrie, între 10 și 15, circulația în centrul municipiului va fi închisă.

În final, anticipat, așa cum le-au urat și participanții la Cupa Presei la Tir, La mulți ani Armatei Române! Și pentru că ne-a plăcut ce a spus Emőke: “Tot așa și mai multă comunicare cu presa și cu civilii!”

Ligia VORO

Sursa foto: Forțele pentru Operații Speciale Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE